Tether’in Bitcoin Varlıkları 5 Milyar Dolar Sınırını Aştı

Euro Tether

2024’ün ilk çeyreğinde Tether, 627 milyon dolar değerinde daha Bitcoin satın alarak toplam varlıklarını 75,354 BTC’ye çıkardı ve böylece 5.2 milyar dolar değeriyle ilk kez 5 milyar dolar sınırını aştı.

Bu son alımla Tether, Bitcoin sahibi sıralamasında yedinci sıraya yükseldi. CEO Paolo Ardoino, 8,888 Bitcoin’in çeyrek boyunca satın alındığını ve 31 Mart’ta tek seferde tamamlandığını belirtti. Tether, 2023 Mayıs’ında, karının %15’ini her çeyrekte Bitcoin alımına ayırma planını duyurmuştu.

 Tether Edu

Çin hükümeti, Conflux Network ile kamu blockchain altyapı platformu başlattı

Çin hükümeti, Conflux Network ile iş birliği içinde sınır ötesi uygulamalar için temel bir kamu blockchain altyapısı sunmayı hedefleyen “Bir Kuşak Bir Yol Girişimi için Ultra Büyük Ölçekli Blockchain Altyapı Platformu”nu başlattı. Bu platform, farklı ülkeler arasındaki iş birliklerini kolaylaştıracak uygulamaların geliştirilmesine olanak tanıyacak. Proje, sınırlar ötesi projeler için bir altyapı sağlamayı amaçlıyor. Conflux Network, çoklu zincirli bir blockchain ekosistemi olup, bu girişimin arkasındaki teknik gücü sağlıyor. Bu adım, Çin’in kripto para birimlerine karşı genellikle olumsuz tutumuna rağmen, ülkede kripto para birimlerinin gelişimine işaret ediyor. Çin, 2017’den bu yana kripto endüstrisine yönelik kısıtlamaları artırıyor.

 Mart ayında kripto hırsızlıklarında bir önceki aya göre azalış görüldü

Mart ayında kripto para sektöründe hırsızlık olaylarında azalma görüldü. PeckShield’in analizine göre, 187 milyon dolar kaybedilirken, 99 milyon dolar geri kazanıldı. Bu, Şubat 2024’e göre %48’lik bir düşüş anlamına geliyor. En büyük olaylardan biri, Munchables’a yapılan saldırı sonucu 62 milyon doların iade edilmesiydi. Curio ekosistemi ve Prisma Finance, sırasıyla 16 ve 11 milyon dolar kaybetti. WOOFi ise 8,75 milyon dolar kaybederek, saldırgana fonların iadesi için ödül teklif etti.

Dreame Bot L10s Ultra robot süpürge inceleme