Toyota EV Pillerini Panasonic ile Birlikte Geliştirecek

image 1

Toyota, geçtiğimiz yıl, hibrid motorlu araç stratejisinden uzaklaşarak ürün yelpazesine tamamen çevreci tam elektrikli otomobiller eklemeye karar verdi. Şirket 2020‘lerin başında tamamen elektrikli araçları pazara çıkaracağını açıkladı. Bu amaçla Panasonic ile plug-in hibrid otomobil pilleri üzerine yapılan anlaşma yenilendi.

Toyota Motor Çarşamba günü yapılan basın açıklamasında elektrikli otomobiller için Panasonic ile ortak lityum-iyon piller geliştirmeyi planladıklarını açıkladı.

Panasonic ayrıca elektrikli otomobillerin bayrak taşıyıcısı olan ABD merkezli Tesla Motors için ana EV pili tedarikçisidir. Elektronik firması plug-in hibrid ve tam elektrikli otomobil pilleri için pazarın %27’sini elinde tutuyor. Bu 2017 yılının ilk yarısına ait Numora Research verilerine dayanıyor. Şirketin en yakın rakibi LG Chem Ltd, pazarın %13’üne sahip. Onları Çin merkezli BYD Co Ltd %10 ve Çağdaş Amperex Technology Co Ltd % 9 ile yakından izliyor. Credit Suisse analisti Mika Nishimura, Toyota-Panasonic ortaklık açıklamasının öncesinde müşterilerle yapılan bir araştırmada sonucunda ” İlk aşamalarda otomobil üreticileri ile çalışmak, pil üreticilerinin ölçek ekonomilerini daha da ileri götürmesine yardımcı olacaktır” notunu paylaştı. Ayrıca yapılan bu tür stratejik ortaklıklar pil üreticileri ve otomobil üreticilerinin Ar-Ge maliyetlerini paylaşmasına imkan tanıyacaktır.

Panasonic‘in üreteceği piller 2022 yılına kadar, otomotiv sektöründen elde ettiği geliri 16.6 milyar pound‘a yani mevcut rakama göre ikiye katlamasını sağlayacak. Böylece şirket pil üretim kapasitesini küresel olarak genişletmiş olacak.

Bu yılın başlarında Nevada eyaletindeki Tesla’nın Gigafactory‘sinde pil bataryalarının seri üretimine başladı. Şimdi ise Çin’in Dalian kentinde yeni bir üretim tesisi kurmayı planlıyor. Şirket aynı zamanda Japonya’da da yeni üretim hatları kuracak.

Kripto para birimi nedir, nasıl çalışır ve neden kullanıyoruz?