Apple Robot Üretip Satmayı Planlıyor

Apple robot

Amerikalı teknoloji devi Apple robot üretip satmaya hazırlanıyor. Bu robotlar, günlük hayatta kullanıcılara çeşitli işlerde yardımcı olacak.

Amerikalı teknoloji devi Apple, yıllardır tüm finansal modelini iPhone ve iPad gibi belli başlı ürünlerin satışı üzerine kurmuş durumda. Uzunca süre boyunca gerçek anlamda yenilikçi bir ürün çıkarmayan şirket, bu yılın başında ilk AR/VR başlığı Apple Vision Pro’yu piyasaya sürerek bu durumu tersine çevirdi. Şirket bir yandan AR/VR alanında yeni ürünlere imza atmaya devam ederken, bir yandan da gerçek anlamda yenilikçi bir ürün serisi daha çıkarmaya hazırlanıyor. En azından gelen son haberler bunu gösteriyor.

Bloomberg’in haberine göre Apple robot üretip satmayı planlıyor. Şirketin evlerde günlük işler için kullanılacak robotlar geliştirip satmak için Ar-Ge çalışmalarına başladığı söyleniyor. Yıllardır elektrikli otomobil alanına girmek için uğraşan ama bir türlü istediği sonucu alamayan Apple’ın, bu projeyi rafa kaldırdıktan sonra yerine koymak için robotları seçtiği söyleniyor. Şirketin ilk aşamada geliştireceği robotlar insansı olmayabilir. Bunun yerine daha düşük maliyete üretilen, günlük hayatta kullanıcılara yardımcı olacak farklı şekillerdeki robotlar da üretilebilir. Ancak tabii bu Apple robot projesinin ilk aşaması olacaktır.

apple robot

İnsansı robotların günlük hayatımızın parçası haline gelmesi fikri birkaç yıl öncesine kadar sadece bilim-kurgu filmleriyle sınırlıydı. Bugünse artık son derece gerçekçi bir ihtimale dönüşmüş durumda. Bir yandan robotik alanında yapılan atılımlar, bir yandan yapay zeka alanında yaşanan patlama derken, bu robotlar artık gerçeğe dönüşmüş durumda. Şimdi geriye kalan, bu robotları seri üretime geçecek kadar düşük maliyette üretip satabilmek. Nitekim Tesla gibi şirketler bir süredir bunun üzerinde çalışıyor. Yani anlayacağınız birkaç yıl sonra Apple robot mu daha iyi yoksa Tesla robot mu gibi kıyaslamalar görmeye başlayabiliriz.

Xiaomi İkinci Elektrikli Otomobilini Bu Yıl Çıkaracak