OnePlus 13 Fiyatıyla Hayal Kırıklığı Yaratabilir

OnePlus 13

Önümüzdeki hafta resmi olarak tanıtılacak olan OnePlus 13, fiyatıyla hayal kırıklığı yaratabilir. Telefon, öncülünden daha pahalı olacak.

Son dönemin en çok konuşulan telefonlarından olan OnePlus 13, önümüzdeki hafta resmi olarak tanıtılacak. Lansman tarihinin yaklaşmasıyla birlikte üst üste sızıntılara konu olan telefon, dün önemli bir sızıntıya daha konu oldu. Bu kez de telefonun fiyatı hakkında önemli bir detay ortaya çıktı. Görünen o ki OnePlus 13, öncülünden daha pahalı olacak.

Çin merkezli bir satıcının sitesinden sızdırılan görsel, OnePlus 13’ün Çin’de 4699 yuan’a satışa sunulacağını ortaya çıkardı ki bu da yaklaşık 659 dolara denk geliyor. Bu da telefonun öncülünden yaklaşık 56 dolar daha pahalı olacağı anlamına geliyor. Şimdi asıl merak konusu kullanıcıların bu fiyat artışına nasıl tepki vereceği. Ancak bu fiyat artışının çok hoş karşılanmayacağını tahmin etmek güç değil.

OnePlus 13 5

OnePlus 13, Qualcomm’un yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Elite’ten güç alacak. Telefonun en üst versiyonunda bu yonga setine 16 GB RAM eşlik edecek. İşletim sistemi ise Android 15 olacak. OnePlus, kendi telefonunda kullanılacak Snapdragon 8 Elite’in diğer telefonlardakinden biraz daha farklı olacağını söylüyor. OnePlus 13’e göre optimize edilmiş bu versiyon, güç tasarrufu konusunda daha iyi olacak.

OnePlus 13, 6.8 inçlik LTPO OLED bir ekrana sahip olacak. QHD çözünürlükteki bu ekranın altında ultrasonik bir parmak izi sensörü yer alacak. Telefon 6000 mAh’lık bir bataryaya sahip olacak. Bu bataryada 100W hızlı şarj ile 50W kablosuz şarj özellikleri bulunacak.

Bugüne kadar gelen bilgiler, telefonun arka kamerasında 50 megapiksellik üç farklı lens bulunacağını ortaya çıkarmıştı. Bu bilgi OnePlus tarafından doğrulandı. Ancak OnePlus bununla kalmadı ve bu üçlü kameranın lenslerini de detaylandırdı. Bu üçlü kameranın ana lensi 50 megapiksellik Sony LYT-808 olacak. Ona bir geniş açılı lens ile bir de telefoto kamera eşlik edecek. Bu iki kamera, OnePlus 12’de kullanılan sensörlerden daha gelişmiş sensörler kullanacak. Hasselblad işbirliğinde hazırlanan telefoto kamerada 3x optik zoom özelliği bulunacak. Geniş açılı lensin sensörü ise Samsung JN5 olacak.

Samsung da İki Kez Katlanabilen Bir Telefon Hazırlıyor