Mozilla, WhatsApp’a çağrıda bulundu!

Mozilla, WhatsApp'a çağrıda bulundu!

Mozilla WhatsApp için bir çağrıda bulundu. İşte tüm detaylar.

2024 yılında, aralarında ABD ve Hindistan gibi büyük demokrasilerin de bulunduğu 64 ülkede 4 milyar insan, yani dünya nüfusunun yaklaşık yarısı sandık başına gidecek. Meta, YouTube ve TikTok gibi sosyal medya şirketleri, en azından kendi platformlarında yapılan söylem ve gerçeklere dayalı iddialar açısından bu seçimlerin bütünlüğünü koruyacaklarına söz verdiler. Ancak, artık hem kapsam hem de erişim açısından sosyal medya platformlarına rakip olan kapalı mesajlaşma uygulaması WhatsApp bu konuda biraz eksik kaldı. Bu durum, kar amacı gütmeyen Mozilla’yı da endişelendiriyor.

Mozilla, WhatsApp'a çağrıda bulundu!

Mozilla’da seçimlere ve platform bütünlüğüne odaklanan kıdemli bir araştırmacı olan Odanga Madung, Engadget’e şöyle konuştu: “Meta’nın bu seçimler öncesinde taahhüt ettiği güvenlik müdahalelerinin neredeyse %90’ı Facebook ve Instagram’a odaklanıyor.” “Meta neden [WhatsApp] içindeki seçimleri tam olarak nasıl koruyacağına dair kamuya açık bir yol haritası taahhüt etmedi?”

Meta’nın (daha sonra Facebook’un) 2014 yılında 19 milyar dolara satın aldığı WhatsApp, son on yılda ABD dışındaki dünyanın çoğu için varsayılan iletişim yöntemi haline geldi. 2020’de WhatsApp, dünya çapında iki milyardan fazla kullanıcısı olduğunu duyurdu; bu, Facebook dışındaki tüm sosyal veya mesajlaşma uygulamalarını gölgede bırakan bir ölçek. Bu ölçeğe rağmen, konu seçimle ilgili güvenlik önlemleri olduğunda Meta’nın odak noktası çoğunlukla yalnızca Facebook oldu.

Tesla, tartışmalı Tam Otomatik Sürüş yazılımında fiyat düşürdü