Tesla, ‘Tam Otomatik Sürüş’ün 2025’in başlarında hazır olacağını söyledi

Tesla, 'Tam Otomatik Sürüş'ün 2025'in başlarında hazır olacağını söyledi

Tesla, Tam Otomatik Sürüş deneyimi için kolları sıvadı. İşte tüm detaylar.

Tesla, 2024’ün geri kalan ayları ve 2025’in başları için yol haritasını tweetledi ve her bölgenin ilgili düzenleyicilerinden uygun onayı alması durumunda Tam Otomatik Sürüşün Avrupa ve Çin’de gelecek yılın ilk çeyreğinde sunulabileceğini ortaya koydu. Şirket başkanı Elon Musk daha önce yıl sonuna kadar bölgelerden düzenleyici izin almayı beklediğini söylemişti. Wall Street Journal Nisan ayında Çin’deki yetkililerin Tesla’nın Tam Otomatik Sürüş yazılımının kendi ülkelerinde başlatılmasını geçici olarak onayladıklarını bildirdi. Şirketin şu anda Avrupa Birliği düzenleyicileri karşısında nerede durduğu tam olarak belli değil.

Tesla, 'Tam Otomatik Sürüş'ün 2025'in başlarında hazır olacağını söyledi

Orijinal gönderiye yanıt olarak Musk, FSD’nin Sağdan Direksiyonlu pazarlarda ilk çeyreğin sonunda veya gelecek yılın ikinci çeyreğinin başlarında onaylanmasını umduğunu ekledi. Muhtemelen Avrupa ve Çin’deki RHD pazarlarından bahsettiği için İngiltere, Hong Kong ve Makao ile ilgili.

Otomobil üreticisi ayrıca, Cybertrucks için Otomatik Park özelliğinin yanı sıra Tam Otomatik Sürüş özelliğinin de bu ay içerisinde sunulacağını açıkladı. Ekim ayında Tesla, park etme, park etme ve geri alma işlevlerini de ekliyor. Söz konusu sistemin yazılımı ücretsiz değil ve alıcıların yarı otonom sürücü destek özelliklerinin kilidini açabilmek için ödeme yapması gerekecek. ABD’de Tesla sahipleri yazılımı doğrudan 8.000 $ karşılığında satın alabiliyor, ancak özelliğin denetimli sürümü için ayda 99 $ abonelik ücreti de ödeyebiliyorlar.

Huawei Yeni Akıllı Saatlerini Ne Zaman Tanıtacağını Açıkladı