Sosyal medyaya kimlik numarası ile giriş teklifi verildi!

Rusya sosyal medya yasası

MHP tarafından sosyal medyaya kimlik numarası ile giriş yapılması teklifi verildi. Birçok kullanıcının belirsiz kimliklerle sosyal medya platformlarına giriş yapması verilen kanun teklifinin en önemli nedeni.

Koronavirüs salgını ile ilgili çıkan yalan haberler sosyal medya platformlarına kimlik numarası ile giriş yapılması teklifine neden oldu. Uzun bir süredir Dünyanın tek gündemi olan bu salgın, kendisini iyice yayması nedeniyle yalan haberler her yere ulaştı. Özellikle de Facebook üzerinden yayılan haberler bazen panik havası oluşturabiliyor.

Sosyal medya özgürlükleri kısıtlanabilir

TBMM içerisinde yer alan bir parti kanun teklifini sunması ile birlikte, tartışmalar başladı. Bütün sosyal medya platformlarına kimlik numarası ile giriş yapılması isteği bir yandan da tedirginlik yarattı. İnsanların ifşa olma gibi korkuları nedeniyle bu yasa tasarısı meclisten geçmeyebilir.

Sosyal medya

Dünya genelinde yaptırımlar ağırlaştığı için tedirginliğin seviyesi de artıyor birçok hükümet daha etkin olabilecekleri yasa tasarıları hazırlıyor.

MHP milletvekili, “Koronavirüs ile mücadele ettiğimiz şu dönemde dahi durum değişmemiş, sahte hesaplar üzerinden yapılan algı yaratmaya yönelik korku salıcı haberler yüzünden zaman zaman toplumda endişeler yükselmiştir. Bu bağlamda, tüm sosyal medya mecraları için 2018’de yapılan genel bir araştırma sonucuna göre Türkiye ‘Sahte habere en çok maruz kalan ülkeler’ kategorisinde yüzde 49 ile ilk sırada yer almaktadır. Sosyal medya platformu Facebook’tan yapılan açıklamada 2018’in ilk 3 ayında dünya genelinde 1.2 milyar sahte hesap silinirken, 2019’un aynı döneminde 2.2 milyar sahte hesap silindiği belirtilmiştir. Tüm dünyanın sahte hesaplarla başı ağrımaktadır” ifadeleriyle yasa tasarısını açıkladı.

Türkiye’de satılacak Redmi Note 9 tanıtıldı! Özellikler efsane!

Sizce böyle bir yasanın meclisten geçmesi ne tür sonuçlar doğurabilir? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.