Doktorlar ekipman yetersizliği nedeniyle soyundu!

ekipman yetersizliği

Alman doktorlar korona virüs nedeniyle yaşanan ekipman yetersizliği durumunu çıplak protesto etti. Ülkede giysi yetersizliği hızla artıyor.

Covid-19’dan en az etkilenen ülkelerden biri olan Almanya doktorların temel ihtiyacı olan koruyucu giysi ve ekipman yetersizliği nedeniyle zor günler geçiriyor. Korona virüsle mücadelede ön safta çarpışan doktor, hemşire ve hastane çalışanları hayatlarını büyük riske atıyorlar. Donanımların eksik kalması bir çok insanın hasta olmasına neden oluyor.

Alman doktorlar koruyucu giysi ve ekipman yetersizliği nedeniyle çıplak poz vererek tepki göstermeye başladı. Fransa’nın Pomerols kasabasındaki bir muayenehanede görevli olan Alain Colombie’nin koruyucu giysi eksikliğini soyunarak protesto etmesi Alman doktorların ilham kaynağı olmuş. Alain Colombie soyunarak koluna “ölüme gönderilen asker” yazılı bir bant ile poz vermişti. Alman doktorlarda Çıplak Kaygılar anlamına gelen Blanke Bedenken isimli bir site kurdu. Burada cinsel uzuvlarını koruyarak çıplak resimlerini paylaşmaya başladı.

ekipman yetersizliği 3

Siteye girdiğinizde: “Sizi güvenli bir şekilde tedavi edebilmemiz için koruyucu ekipmana ihtiyacımız var. Elimizde çok az olan bu malzemeler biterse işte böyle görüneceğiz.” mesajını paylaşarak koruyucu ekipman yetersizliği konusuna dikkat çekti. Ayrıca kurulan sitede Covid-19 vakası hakkında bilgilendirmeler de yapılıyor. Sorunu uzaktan çözmenin gereksiz kit israfının önüne geçeceğini belirtiyorlar. Blanke Bedenken isimli sitenin en son kısmında sitenin ilham kaynağından bahsediliyor.

Ford otonom taksi servisi 2022’ye kaldı

Almanya ekipman eksikliğini gidermek için yoğun çaba harcıyor. Ülke aslında virüs açısından en az vaka görünen ülkelerden birisi. Toplam 160 bin kişi virüsten olumsuz etkilenmiş. Ülke doktorların çağrısı karşısında Çin’den ithal edilen ekipmanlara ek olarak yerli ekipman çalışmalarına da başlanıldığını açıkladı. Aşağıda gösterilen tepkilerden bazılarını bulabilirsiniz.

ekipman yetersizliği 2

ekipman yetersizliği