Tesla otonom sürüş özelliği kullananların sayısı belli oldu

Tesla araçlarında yeni özellik

Dünyanın en önemli elektrikli otomobil üreticilerinden biri olan Tesla, tam otonom sürüş özelliğini kullanan müşterilerinin sayısını ilk defa açıkladı.

Tesla otonom sürüş özelliği kullananların sayısı belli oldu. Tesla, son zamanların en hızlı büyüyen şirketlerinden biri. Hatta şirket o kadar hızlı büyüyor ki, CEO’su Elon Musk dünyanın en zengin insanları listesinin tepesine yerleşti ve daha da önemli ikinci sıradaki rakibini bile neredeyse 2’ye katladı. İşte şirketin bu başarısının arkasındaki en önemli unsurlardan biri olan Full Self-Driving yani kısaca FSD özelliği ilk defa detaylı açıklamalarla gündeme geldi.

George Soros Tesla

Bugüne kadar FSD özelliğinin kaç kişi tarafından kullanıldığını veya kaç güncelleme aldığını bilmiyorduk. Tesla’nın üst düzey yönetimi tarafından yapılan açıklamalar sayesinde ise, artık FSD’ye ilişkin en önemli verilere sahibiz.

Elon Musk, SpaceX ve Tesla çalışanlarına çağrıda bulundu

Tesla otonom sürüş özelliği kullananların sayısı belli oldu

Buna göre Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da şu an aktif olarak tam 160.000 kişi FSD özelliğini kullanıyor. Bu sayı ilk etapta kulağınıza az gelebilir ancak geçtiğimiz yıl FSD’yi tercih edenlerin sayısının yalnızca 3.000 dolaylarında olduğu düşünülecek olursa, bu yıl ki ulaşılan sayının ne kadar büyük bir başarı olduğu da anlaşılacaktır.

Tesla, 130.000 aracını geri alıyor!

Öte yandan açıklamalarının devamında bugüne kadar 35 büyük güncelleme aldığı belirtilen FSD’nin 2023’ün sonuna kadar dünya genelindeki bütün ülkelerde kullanıma sunulacağı belirtildi. Ancak siz heyecanlanmadan biz ufak bir bilgi verelim. FSD yazılımı araçtan ayrı olarak satılıyor ve bedel olarak 15.000 dolar talep ediliyor. Üstelik bu tutarı ödedikten sonra güncellemeleri almaya devam edebilmek için aylık belli bir tutar abonelik ücreti ödemeye devam edeceğinizi de hatırlatalım.

Suudi Arabistan bu kez de gözünü oyun dünyasına dikti