Suudi Arabistan bu kez de gözünü oyun dünyasına dikti

Oyun dünyası

Suudi Arabistan bu kez de gözünü oyun dünyasına dikti. Suudi yönetimi destekli bir holding, oyun sektörüne 37.8 milyar dolar yatırım yapacak.

Ellerindeki büyük mali güç sayesinde tüm dünyada etkisini arttıran Suudi Arabistan, spor ve eğlence gibi sektörlerde etkisini her geçen gün arttırıyor. Ancak Suudi Arabistan’ın yatırım yaptığı sektörler bununla da sınırlı kalmıyor. Suudi Arabistan şimdi de gözünü oyun dünyasına dikti.

Suudi Arabistan hükumetinin finanse ettiği The Savvy Gaming Group adlı holding, oyun dünyasına 37.8 milyar dolar yatırım yapacak. Böylece Suudilerin oyun dünyasındaki varlığı kayda değer ölçüde artmış olacak.

savvy gaming group

The Savvy Gaming Group, Suudi Arabistan yönetiminin kendilerine sağladığı 37.8 milyar dolarlık bütçenin yaklaşık 13 milyar dolarını sektöre öncülük eden bir oyun dağıtımcısını satın almak ya da ortaklık kurmak için harcayacak. Oyun dağıtımı tarafında yapılacak bu dev satın almayla birlikte Savvy Gaming Group oyun dünyasında önemli bir yer edinmiş olacak.

Geri kalan paranın 18 milyar dolarlık kısmı ise daha ufak çaplı yatırımlar için kullanılacak. The Savvy Gaming Group’un yaptığı bu yatırım sayesinde 250 oyun şirketinin ortaya çıkması ve toplamda 39 bin yeni iş yaratılması bekleniyor. Suudi Arabistan’ın oyun sektörüne yaptığı bu dev yatırımı, Veliaht Prens Mohammed bin Salman duyurdu.

Hatırlarsanız Savvy Gaming Group, ilk olarak bu yılın ocak ayında, e-spor organizasyonu ESL ve Faceit’i 1.5 milyar dolara satın alarak adını duyurmuştu.

Elon Musk, insansı robotu Tesla Bot’u tanıttı