Huawei Mate 20 ve P30 satış rakamlarını açıkladı

huawei 5

Huawei ABD tarafından uygulanan ambargolara karşın büyümesini sürdürüyor. Çinli üretici Mate 20 ve P30 modellerinin satış rakamlarını kamuoyu ile paylaştı. İşte detaylar.

Akıllı telefon sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Huawei, 2019’da pek çok zorlukla karşılaştı. ABD hükümeti tarafından kara listeye alınan ve pek çok şirket tarafından yaptırım uygulanan Çinli üretici yine de büyümesini sürdürdü.

Son olarak Google, yeni Huawei modellerinde Google Play, YouTube ve benzeri Google servislerinin yer almayacağını açıklamıştı. Bu sebeple yeni tanıtılan Mate 30 serisi hala global anlamda satışa sunulamadı.

Önümüzdeki günlerde Avrupa’da satışa sunulması beklenen Mate 30 öncesinde Mate 20 ve P30 modellerinin satış rakamları kamuoyu ile paylaşıldı.

Huawei tarafından yapılan açıklamada geçtiğimiz yıl satışa sunulan Mate 20’nin 17 milyon, bu yılın başlarında satışa sunulan P30’un ise 20 milyon sattığı belirtildi.

Yani Çinli üreticinin amiral gemisi modelleri toplamda 37 milyondan fazla satmış durumda. Bakalım Çinli üretici aynı başarıyı Mate 30 ve P40 modelleriyle de gösterebilecek mi? Merakla bekliyoruz.

Huawei nova 6 5G sızdırıldı! İşte özellikleri