Tesla nesne tahmin etme projesini ileriye taşıyor

Tesla nesne tahmin etme

Dünyanın en büyük otomotiv şirketleri içerisinde yer alan Tesla nesne tahmin etme projesini iyice geliştirdi. Bu yeni teknoloji ile birlikte birçok yeniliğin kapısı aralandı.

Tesla nesne tahmin etme projesi henüz yeni duyulmaya başlanmış olabilir. Fakat şirket uzun bir süredir böyle bir çalışma üzerinde duruyordu. Peki firma bu yeni projesi ile neyi amaçlıyor. Görsel görüntü verilerini kullanarak nesne özelliklerini tahmin etme amacı bu projenin ilk hedeflerinden birisi. Böylece şirket görüntüleri kendi sunucularında toplayıp bununla nesne tahmininde bulunacak.

Elon Musk otonom sistemler geliştirilmesi için bu teknolojinin son derece önemli olduğunu ifade ediyordu. İlk defa sinir ağları bir aracın etrafında örüldü. Bazı görüntüler aracın otonom yeterlilik kazanması için ona öğretildi. Tesla araçlarının yapay zeka desteği ile birlikte nesneleri tanıması sağlandı.

Yeni Tesla araçlar çok daha akıllı olacak

Yapılan çalışmalar detaylıca incelendiğinde yeni Tesla araçların aslında eskisine göre çok daha akıllı olacağı ifade edilebilir. Radar, lidar ve ultrasonik sensörler sayesinde otonom sürüş sistemi giriş seviyesine kadar ulaşabilecek.

Tesla nesne tahmin etme

Tam otonom araçlardaki en önemli problem nesnelerin tam olarak tanınmasında yaşanan sorunlardır. Normalde herhangi bir nesne görüldüğünde bunun çevre içerisinde konuma koyulması gerekiyor. Diyelim ki Tesla aracı yolun kenarında çöp kutusu olduğunu gördü. Böyle bir durumda bu çöp kutusuna çarpmamak için onun nasıl bir nesne olduğunu bilmesi gerekiyor.

Tesla model 3 fiyatı artırıldı: Bu seferki zam haberi elektrikli araçlardan

Görsel sinir ağları ile birlikte Tesla neredeyse tüm nesneleri ayırt edebiliyor. Böylece hangi nesneye karşı nasıl davranması gerektiğini öğreniyor. Karşıdan geçen bir yaya ise hemen bekleyip sonrasında hareket etmesi gerektiğini biliyor. Peki siz nesne tahmin etme projesi ile alakalı ne düşünüyorsunuz?