Akıllı bisikletler yapay zeka kullanacak

Akıllı bisikletler yapay zeka

Teknolojinin verdiği ve en önemli aletlerden birisi olan akıllı bisikletler yapay zeka sayesinde çok büyük bir destek sunacak. Kullanıcıların kaza yapmasını engelleyen bu bisikletler sayesinde trafik daha güvenli olacak.

Sağlıklı yaşam için en çok tercih edilen aletlerden birisi olan akıllı bisikletler yapay zeka resimleri daha güvenli oldu. Bisikletler ile ilgili en zorlu konular içerisinde güvenlik ilk sıralarda yer alıyor. Bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda yapay zekası sayesinde bisikletlerin çok daha güvenli hale getirilmesi mümkün. Böylece trafikte veya bisiklet yolunda kullanım çok daha güvenli hale gelecek.

Akıllı bisikletler nesne tanıma teknolojisi kullanacak

Bilim insanları uzun bir süredir nesne tanıma teknolojisini neredeyse her alanda kullanmak istiyor. Özellikle de araçlarda tercih edilen bu teknoloji ile birlikte sürücüsüz kullanımı bile mümkün.

Akıllı bisikletler yapay zeka kullanıyor

Tesla tarafından sürücüsüz araç teknolojisi olarak geliştirilmeye çalışılan bu yeni sistem sayesinde herkesin trafikte rahatlıkla hareket etmesi sağlanıyor. SafeSense adında Philadelphia merkezli bir şirket, bunun çok daha ileriye taşımayı başardı. Standart otomobillerde değil de artık bisikletlerde de nesne tanıma teknolojisi mümkün. Bu sayede trafik kazaları önlenebilir.

Google çift ekran desteği verecek!

SafeSense, Smart Ride Recording (Akıllı Sürüş Kaydı) adında bir özelliği ile tanınıyor. Bu yeni özellik sayesinde, karşı taraftan herhangi bir tehlike geldiğinde uyarı sinyalleri gelecek eğer tehlike sağ taraftan geliyorsa direksiyonun sağ kısmı titreyecek. Sizce bu akıllı bisikletler ile kaza riski azaltılabilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.