Tesla model 3 fiyatı artırıldı: Bu seferki zam haberi elektrikli araçlardan

Tesla mikroçip sorunu

En gözde araçlardan bir tanesi olan Tesla model 3 fiyatı ne yazık ki artırıldı. Böylece yeni zam haberi Tesla araçlarından geldi. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Tesla Model 3 fiyatı bugüne kadar çok yüksek görünmüyordu. Özellikle Avrupa ve ABD gibi ülkelerde fiyatının son derece makul olduğunu söyleyebiliriz. Hatta şirket tarafından yapılan açıklamalarda genellikle buna vurgu yapılıyordu. Araçların fiyatlarının daha fazla düşme ihtimali olduğu söylendi.

Tesla gibi şirketler genellikle halkın tamamına ulaşmaya çalışıyor. Elektrikli araç kullanımının yaygınlaşması sayesinde Tesla kolaylıkla bunu başarabilir. Ancak kendisinden hiç beklenmeyen bir şekilde araç fiyatını bir miktar artırdı. Üstelik fiyat artışı yapılan araç Model 3 gibi bilindik bir otomobildi.

Tesla araçlarının tamamına zam gelecek mi?

Konuyla ilgili en çok merak edilen sorulardan birisi de yeni gelecek zam oranlarının diğer araçlara yansıyıp yansımayacağıydı. Model 3 fiyatı 37.490 dolar seviyesindeydi. Şimdi ise yeni yapılan bir zam ile birlikte 500 dolar fiyat artışı yaşandı. Böylece 37.990 dolar oldu.

Tesla model 3 fiyatı

Şirketin yıllık teslimat miktarı artış gösteriyor. 2020 yılının ilk çeyreğinde 88.400 otomobil teslim edilmişti. Firmanın 2021 yılı içerisinde bu sayıyı aşma ihtimali son derece yüksek. Elektrikli araçlara olan talebin artması bunda büyük öneme sahip. Ayrıca Tesla tarafından yapılan açıklamalarda yüzde 50 artış seviyelerinin kolaylıkla aşılabileceği ifade ediliyordu.

Tesla veri gizliliğini önemsiyor mu? Yeni açıklamalar var

Yeni fiyat politikası ile birlikte araç satışları bu kadar fazla yükselmeyebilir. Özellikle Çin gibi ülkelerde fiyatlar daha düşük olduğu için rekabet son derece zor. Peki sizce Tesla araçlarındaki fiyat artışı satışları etkiler mi?