Waymo filosu yapay zeka araştırmacılarının emrinde

waymo filosu

Google’ın otonom olarak milyonlarca kilometre yol kat eden Waymo filosu artık yapay zeka araştırmacılarına da destek olacak. 

Waymo araçları ile yapay zeka geliştirecek

Aynı anda hem otonom sürüş teknoloji geliştirirken hem de yapay zeka araştırmalarına destek olmak isteyen Google, Waymo Open Dataset programını başlattı.

Bu programla tüm dünyadaki yapay zeka araştırmacıları otonom filonun ürettiği devasa veriye ücretsiz olarak ulaşabilecek. Milyonlarca kilometre otonom sürüş bilgisi içeren bu verilerin yapay zeka çalışmalarında son derece değerli olacağının da altı çiziliyor.

Öte yandan araçların tüm sürüş verileri yayınlanmış değil. Google’ın seçtiği 1000 sürüş denemesinden 20 saniyelik veriler araştırmacılara açıldı. Ancak bu verilerin içinde her bir sensör için 200.000 frame, 12 milyon 3D nesne etiketi ve 1.2 milyon 2D nesne etiketi için veri bulunuyor.

Verilere ilginin yoğun olması halinde Waymo’nun daha ileri çalışmalar için para kazanması da mümkün. Şirketin, elindeki yayınlanmamış verinin bir kısmını “ücreti karşılğında” büyük yapay zeka çalışmalarına açabileceği tahmin ediliyor.

Çakal YouTuber rakip kanalların sahiplerine SWAT ekibi gönderdi

waymo filosu