Tesla işten çıkarmalar ile gündemden düşmüyor

Tesla işten çıkarmalar ile gündemden düşmüyor

Tesla işten çıkardığı bazı çalışanları ile sorun yaşıyor. İşte tüm detaylar.

Bu haftanın başlarında, şirketin Buffalo, New York Autopilot tesisindeki Tesla işçilerinin CEO Elon Musk’a sendikalaşmaya dikkatlerini belirten bir mektup gönderdikleri bildirildi. Bloomberg’in bildirdiğine göre, şimdi aynı yerdeki organizatörler şirketi, söz konusu işçileri sendikalaşmaktan söz ettikleri için kovduğunu duyurdu. ABD Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu’na (NLRB) yapılan bir dosyada, Workers United sendikası Tesla’yı örgütlenme faaliyetlerini caydırmaya çalışmakla suçladı. Son dönemlerde özellikle teknoloji sektöründe işten çıkarmalar hız kesmeden devam ediyor. Sendikalaşma sorunları ise şirketlerin gündemde kalmalarının bir diğer sebebi. Amazon da bu sebeple bir çok sorun yaşamıştı.

Tesla işten çıkarmalar ile gündemden düşmüyor

Kampanyaya dahil olan çalışanlar, şirketin Autopilot teknolojisi için verilerin etiketlenmesinden sorumlu olan bir grup. Grup daha iyi ücret, iş güvenliği ve üretim baskılarını azaltan bir çalışma ortamı istiyorlar. Grup daha önce Tesla’nın görevlere ne kadar zaman harcadıklarını görmek için sesini duyurmaya çalışmıştı.

Önceki raporun ardından Tesla, “tüm şirket iş bilgilerinin gizliliğini, bütünlüğünü ve güvenliğini korumak” için bir yönerge yayınladı. Ancak bir çalışan, işten çıkarmaların işçileri korkutmak yerine harekete geçirdiğini söyledi. Sara Constatino, “Gönderdikleri mesaj oldukça açık,” dedi. “Ve gerçekten onlara ters teptiğini düşünüyorum.” Şirketin bir süre daha bu konularla ilgili canı sıkılacak diyebiliriz. Bu kapsamda çalışmalar hız kesmeden devam edecek.

CORSAIR HS55 ve HS65 yeni kablosuz kulaklıklarını piyasaya sürdü