Apple yetkilileri “kar” işini abartıyorlar!

iPhone 14 Pro

Apple tarafından Eylül ayında tanıtılan iPhone 14 serisinin en güçlü modelinin Amerikalı teknoloji devine ne kadara mal olduğu belli oldu.

Apple yetkilileri “kar” işini abartıyorlar! Akıllı telefon sektörünün en önemli ismi konumunda olan Apple, birçok açıdan rakiplerinden çok önemli farklara sahip bir şirket. Öncelikle Apple, piyasadaki amiral gemisi modellerinin fiyatını belirleme gücüne sahip bir marka. Bunun da ötesinde Apple tarafından kendi telefonlarına yapılan bir zam, diğer markaların yaptıklarında aldıkları tepkiden çok daha azını doğuruyor ki bu da Apple’ın rakiplerine göre daha karlı satışlar yapmasını sağlıyor.

Apple yeni güncellemesi ile saldırılara karşı tam koruma sağlayacak

Bununla birlikte en çok merak edilen konuların başında ise, bir iPhone’un Apple’a ne kadara mal olduğu geliyor. Her sene düzenli olarak yapılan bu araştırma, bu sene de Counterpoint tarafından yapılarak teknoloji dünyasının beğenisine sunuldu. Araştırmada Apple’ın en pahalı modeli ola iPhone 14 Pro Max tercih edildi.

Apple "şimdi al sonra öde" hayal kırıklığı yarattı

Apple yetkilileri “kar” işini abartıyorlar!

Amerika Birleşik Devletleri’nde 1.099 dolara ülkemizde ise 45.999-TL’ye satılan bu telefonun Apple’a olan donanım maliyetinin 464 dolar olduğu anlaşıldı. Bu tutar, iPhone 14 Pro Max’in selefi iPhone 13 Pro Max’e göre yaklaşık %4’lük bir artış manasına geliyor. Farkın sebebi ise yeni yonga seti ve kamera sisteminden kaynaklanıyor.

Apple Nisan ayında 15.5 İnç MacBook Air'i piyasaya sürecek

Öte yandan bu maliyetin yalnızca donanım maliyetine tekabül ettiğini, henüz buna telefonun montajının, sevkiyatının, pazarlamasının ve reklamının eklenmediğini belirtelim. Apple yetkilileri “kar” işini abartıyorlar!

CORSAIR HS55 ve HS65 yeni kablosuz kulaklıklarını piyasaya sürdü