Tesla hisseleri tepetaklak oldu: Elon Musk’ın aklında neler var?

Tesla

Elektrikli otomobil pazarının en büyük ismi Tesla, borsa da kan kaybı yaşamaya devam ediyor. Peki bu durumun arkasındaki sebep ne?

Tesla hisseleri tepetaklak oldu: Elon Musk’ın aklında neler var? Yaptığı açıklamalar ve şirketleri ile sık sık gündeme gelen Elon Musk’ın son hamlesi dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’ı satın almak olmuştu. Nisan ayında başlayan ve ancak bu ayın başında sonlanan süreç, oldukça sıkıntılı bir dönem olarak kayıtlara geçerken, sonunda muradına ererek Twitter’ı satın alan Elon Musk, sosyal medya platformunu borsadan tamamen çekmişti.

Tesla Cybertruck

Bu alım için 44 milyar dolar gibi devasa miktarda bir ödeme yapan Elon Musk, söz konusu paranın yaklaşık 13 milyar dolarını kredi alarak öderken, geriye kalan yaklaşık 40 milyar doları ise şahsi servetinden karşıladı.

Tesla otomobillerinde kritik güvenlik hatası!

Tesla hisseleri tepetaklak oldu: Elon Musk’ın aklında neler var?

Ancak Elon Musk’ın bu hamlesi bir diğer şirketi olan Tesla’nın hisselerinin tepetaklak olmasına neden oldu. Nitekim Musk’ın bu 40 milyar dolarının en az 20 milyar dolarını Tesla hisselerini satarak topladığı biliniyor.

Tesla araç satışında

Tabi bu denli büyük bir satış yiyen bir şirket, kim olursa olsun borsa değerinde büyük gerileme yaşayacaktır, öyle de oldu. Bir dönem değeri 400 doların üzerine çıkan Tesla hisseleri şu sıralar 175 dolar seviyesinden işlem görüyor. Her konuda olduğu gibi bu konuda da ikiye bölünen yatırımcıların bir kısmı bu seviyeyi alım fırsatı olarak görürken, bir kısmı ise kötü gidişatın devam edebileceğinden endişeli. Kimin haklı olduğunu ise tabi ki yine zaman gösterecek.

Meta 11.000’den fazla çalışanını işten çıkarıyor