Meta 11.000’den fazla çalışanını işten çıkarıyor

Meta 11.000'den fazla çalışanını işten çıkarıyor

Meta, işgücünün boyutunu yaklaşık yüzde 13 oranında azaltıyor. Şirket tarihindeki ilk toplu işten çıkarmalarda 11.000’den fazla çalışanı ile yollarını ayırıyor. İşte tüm detaylar.

Mark Zuckerberg, Meta Haber Odasında paylaştığı bir mesajla bu hareketi duyurdu. Bazıları diğerlerinden daha fazla etkilenecek olsa da, işten çıkarmalar şirketteki tüm organizasyonları etkileyecek. Şirket, ekibinin boyutunu önemli ölçüde azaltmanın yanı sıra, isteğe bağlı harcamaları azaltıyor ve işe alım dondurma süresini 2023’ün ilk çeyreğine kadar uzatıyor. Gelecek yıl çok daha az kişiyi işe almayı planladığı için işe alım ekibi “orantısız şekilde etkilenecek”.

Meta 11.000'den fazla çalışanını işten çıkarıyor

Zuckerberg, şirketin kendisini bu pozisyonda nasıl bulduğu konusunda sorumluluk almak istediğini söylüyor. Görünüşe göre, kullanıcılar e-ticarete daha fazla para harcadıkça, pandeminin zirvesinde olağanüstü büyük bir gelir artışının ardından Meta’nın yatırımları da etkilend. “Birçok insan bunun pandemi sona erdikten sonra bile devam edecek kalıcı bir hızlanma olacağını” öngörmüştü. Bu nedenle Meta, reklamları ve iş platformları dahil olmak üzere öncelikli büyüme alanlarına ve tabii ki metaverse için uzun vadeli vizyonuna odaklanmayı seçti.

CEO, çalışanların yakında işten çıkarmalar hakkında bir e-posta alacağını söyledi. ABD’de şirket, etkilenen personele, tabanlarının 16 haftası artı her hizmet yılı için üst sınır olmaksızın iki ek hafta değerinde bir kıdem tazminatı verecek. Ayrıca, etkilenen çalışanlar ve aileleri için altı ay boyunca sağlık bakım masraflarını da karşılayacak.

İkinci el otomobil fiyatları tekrardan artmaya başladı