Türkiye’de akıllı telefon kullanan kaç kişi var?

Xiaomi, yeni Mi 12S Ultra amiral gemisi akıllı telefonuyla fark yarattı

Akıllı telefonlara dair yapılan son araştırmalar, hem dünya genelinde satılan akıllı telefon sayısını hem de ülkeler bazında akıllı telefon kullanıcılarını gösterdi.

Türkiye’de akıllı telefon kullanan kaç kişi var? Akıllı telefonlar artık hayatımızın olağan bir gerçeği. Neredeyse herkesin elinde olduğunu düşündüğümüz bu cihazlar, aslında henüz sanıldığı kadar yaygın değil. Yapılan son araştırmaya göre, 2021 yılı içerisinde toplam 1 milyar 433 milyon yeni akıllı telefon satışı gerçekleşti. Ancak bu sayının pandemi nedeniyle beklentilerin altında gerçekleştiğini de söyleyelim. Nitekim yıllık akıllı telefon satışı konusunda rekor hala 2018 yılına ait ki o yılda 1 milyar 556 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleşmişti.

Xiaomi, yeni Mi 12S Ultra amiral gemisi akıllı telefonuyla fark yarattı

Öte yandan aynı araştırma hangi ülkenin kaç adet akıllı telefon kullanıcısına sahip olduğunu da gösteriyor. Listenin zirvesinde tabi ki Çin bulunuyor. Toplam 953 milyon akıllı telefon kullanıcısına sahip olan dünyanın en kalabalık ülkesini 492 milyon adetle Hindistan tabip ediyor. Üçüncü sıraya baktığımız zaman 273 milyon kullanıcıyla Amerika Birleşik Devletleri’ni görüyoruz.

KGFHNGF

Türkiye’de akıllı telefon kullanan kaç kişi var?

Listenin dört ve beşinci sıralarında ise bir kez daha nüfus avantajlarını kullanan ülkeleri görüyoruz. Buna göre dördüncü sıradaki Endonezya’da akıllı telefon kullananların sayısı 170 milyon kişi olarak belirlenirken, Brezilya’da ise bu sayı 118 milyon olarak kayıtlara geçmiş. Tabi listede ülkemizin de olduğunu belirtelim.

Türkiye'de tercih edilen telefon

Buna göre Türkiye’de 55 milyon akıllı telefon kullanıcı var. Resmi nüfusun 84 milyon olduğu düşünüldüğünde bu sayı düşük gelebilir ancak nüfus idaresi tarafından çalışabilir durumda olan nüfus olarak belirlenen 15-64 yaş aralığını baz aldığımızda, karşımıza 57 milyonluk bir kitle çıkıyor. İşte bu 57 milyon kişinin 55 milyonunun akıllı telefon kullanıcı olduğu varsayılırsa, sonuçların gerçekten çok iyi olduğunu da söyleyebiliriz.

Meta 11.000’den fazla çalışanını işten çıkarıyor