Tesla, hareket halindeki arabalarda oyun oynamasına izin vermeyecek

Tesla, hareket halindeki arabalarda oyun oynamasına izin vermeyecek

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’ne göre Tesla, insanların artık hareket halindeyken araçlarının yerleşik ekranında video oyunları oynamasına izin vermeyecek. İşte detaylar.

The Verge’in Cuma günkü V11 yazılım güncellemesine dahil edildiğini onayladığı bu değişiklik bazılarını şaşırtmadı. Zira yarım milyondan fazla arabanın değerlendirilmesini içerecek olan özellik hakkında bir soruşturma başlatıldığı duyurulmuştu. The Verge, bu ayın başlarında Passenger Play adlı özelliği test ettiğinde, araba hareket halindeyken birkaç Tesla Arcade oyunu oynayabiliyorduk. Ekranda, araba hareket halindeyken sadece yolcuların oynamasına izin verildiğini söyleyen bir uyarı ve oyuncunun bir yolcu olduğunu onaylamak için bir düğme soran bir düğme beliriyordu. Ancak hiçbir şey bir sürücüyü sürüş sırasında düğmeye basmaktan ve oyun oynamaktan gerçekten alıkoyamaz. The New York Times’a göre, Oto Güvenlik Merkezi’nin yönetici direktörü, “[özelliğin] tehlikeli olmadığına dair yapılabilecek hiçbir tartışma yok” dedi.

Tesla, hareket halindeki arabalarda oyun oynamasına izin vermeyecek

NHTSA, e-postayla gönderilen bir açıklamada Tesla’nın özelliği değiştireceğini söylediğini belirtti. Ajans yaptığı açıklamada, “Araç Güvenliği Yasası, üreticilerin, sürücüleri güvenli bir şekilde sürmekten alıkoyan teknolojiler de dahil olmak üzere, güvenlik açısından makul olmayan riskler oluşturan kusurları olan araçları satmasını yasaklıyor” dedi. Düzenleyici kurum, geçtiğimiz yıl otomobil üreticisinin her adımına dikkat etmişti. Dolayısıyla otomobil üreticisi sürücülere kesinlikle güvenli bir deneyim sunmak için bazı özellikleri gözden geçirmek zorunda kaldı.

Xbox belgeseli yayınlandı: Power On: The Story of Xbox