Matrix serisi siber güvenliği derinden etkiledi: Hackerlar anlattı

Matrix: Resurrections, Perşembe günü fragman yayınlayacağını duyurdu

Matrix serisi siber güvenliği çok derin bir şekilde etkiledi. Dünyada büyük bir etki oluşturmayı başaran bu film serisi hackerları yeniden şekillendirdi. Hadi gelin bu film serisi ile ilgili yapılan ilginç yorumlara birlikte bakalım.

Herkesi ekran başına kilitlemeyi başaran Matrix serisi siber güvenliği önemli ölçüde etkiledi. 1999 yılında vizyona giren ve bütün dünyayı adeta kasıp kavuran film insanoğlunun varoluşu ile ilgili önemli temalara yer veriyordu. Siber güvenlik uzmanları hayatlarının bu filmi izlemeleri ile değiştiğini söylüyor.

ABD ulusal güvenlik ajansı analisti görevini eskiden yürüten ve siber güvenlik uzmanı olarak bilinen Emily Crose konu ile ilgili önemli bazı açıklamalarda bulundu. Çevrimiçi bir etkinlikte önemli detaylara yer verdi. Kendisi Matrix filminin ortaya çıkmadan önce zaten hackerların kendi alanlarını inşa ettiğini söyledi. Fakat film ile birlikte bu çok farklı bir noktaya ilerledi.

Matrix serisi siber güvenliği önemli ölçüde şekillendirdi

Matrix, küresel çapta izlenme rekorları kırdığı günlerden çok uzakta değil. Bu filmdeki Neo karakteri ise fazlasıyla meraklı olduğu için yeraltı dediğimiz dünyaya erişti. Birçok hacker aslında Neo ile özdeşleştiğini söylüyor. Onlara göre Matrix baş karakteri aslında günümüzdeki birçok hacker için rol model.

Matrix serisi siber güvenliği

Tüm dünyada siber güvenlik dünyanın en önemli konularından bir tanesi haline geldi. Devletler artık silahlar ile savaşmak yerine daha çok siber saldırıları tercih ediyor. Bunu sağlayabilmeleri için siber güvenlik uzmanlarına ihtiyaçları var. Neo gibi karakterler devletlerin tam ihtiyacı olan türden. Ancak Neo gibi nitelikli hackerlar genellikle yer altı dünyasında kendi alanını inşa etmeye önem gösteriyor.

Keanu Reeves yeni Matrix filmi hakkında konuştu

Geceleri Matrix filminin baş karakteri gibi farklı bir dünyayı arayarak zaman geçiren hackerlar aslında kırmızı hapı istiyor. Gerçekleri görmek isteyen bilgisayar korsanları hareket, özgürlük ve sonsuz imkan gibi kavramlara yöneliyor. Peki Matrix filmi sizde ne tür duygular uyandırıyor?