Tesla araç satışlarında 2022 rekoru kırabilir: Elon Musk kahkaha atacak

Tesla, hareket halindeki arabalarda oyun oynamasına izin vermeyecek

Tesla araç satışlarında 2022 rekoru kıracak gibi görünüyor. Elbette bu yorumlar analistler tarafından yapılıyor. Hadi gelin böyle bir yorumun neden yapıldığına birlikte göz atalım.

Dünyanın en büyük elektrikli otomotiv devleri içerisinde yer alan Tesla araç satışlarında 2022 rekoru kırabilir. Fakat şirket bazı olumsuz problemler ile karşı karşıya. Model S ve Model 3 araçlarının geri görüş kameralarında, bagajlarında ve ön kaputta bazı hasarların olduğu ifade ediliyor. Karşılaşılan bu hasarlar kaza riskini artırıyor.

Gelen son detaylara baktığımızda ABD’li otomotiv devinin güvenlik problemleri dışında satış rekorları ile ilgilendiği de görülüyor. 2021 yılının 3. çeyreğinde firma çok sert bir şekilde satış artışı yaşadı. Bugüne kadar hiçbir zaman böyle bir yükseliş görülmedi.

Tesla araç satışlarında 2022 yılına damgasını vurabilir

Elektrikli otomotiv devi 2021 yılı satış sayısını 930 bin 442 düzeyine kadar yükseltmeyi başardı. 2020 ile 2021 yıllarının son 3 ay satış oranları kıyaslandığı zaman yaklaşık yüzde 70 oranında bir artış yaşandığı görülüyor.

Tesla araç satışlarında 2022 rekoru

Genel yıl verilerine bakıldığında ise yüzde 87 oranında satış artışı yaşandığı ortaya çıktı. 2020 ile 2021 yılları arasında böylesine büyük bir fark olmasının en önemli nedeni talebin artması. Elektrikli otomobil modellerine olan talep çok ciddi şekilde arttı. Avrupa Birliği tarafından alınan benzinli araç satışlarına yasak kararı bunu önemli ölçüde etkiledi.

Tesla, 2021’de yaklaşık 1 milyon elektrikli araç sattı

Tesla araç satışlarında 2022 rekoru kıracak gibi görünüyor. Şirketin hisse senedi analisti olarak görev yapan Dan Ives, önemli açıklamalara yer verdi. Elon Musk’ın çip krizini iyi yönettiğini ve bu nedenle 2022 yılında ciddi bir satış rakamı elde edileceğini söyledi. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.