Tesla yeniden güvenlik soruşturmasıyla karşı karşıya

Tesla yeniden güvenlik soruşturmasıyla karşı karşıya

Tesla araçlarıyla ilgili bir çok güvenlik sorunu yaşıyor. Şimdi bu sorunlara yenisi eklendi. İşte tüm detaylar.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) düzenleyicileri, Tesla Model Y’nin karıştığı ölümcül bir kazayla ilgili bir soruşturma başlatıyorlar. 19 Temmuz’da meydana gelen kazada, Tesla’nın Virginia’da bir çekici-römorklu kamyona çarparak sürücüsünü ölümcül şekilde yaraladığı görüldü. Reuters tarafından hazırlanan bir rapora göre, bu düzenleyiciler, 57 yaşındaki araç sürücüsünün kaza anında şirketin gelişmiş sürücü yardım programlarına güvendiğine inanıyor.

Tesla yeniden güvenlik soruşturmasıyla karşı karşıya

Fauquier İlçesi Şerif Ofisi, aracın yana çarparak treylerin altına kayması üzerine traktör römorkunun bir kamyon durağından otoyola dönmeye çalıştığını söyleyerek kaza hakkında daha fazla ayrıntı verdi. Tesla sürücüsünün olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Kamyon şoförüne gelince, yetkililer dikkatsiz araç kullandığı için bir celp yayınladı.

Çağrı, yetkililerin olay için kamyon sürücüsünü suçladığını gösteriyor, ancak şirketin yardım programının yoldaki diğer insanlardan kaynaklanan hataları, dolayısıyla NHTSA soruşturmasını hesaba katması gerekiyor. Bu amaçla, güvenlik düzenleyicisi Tesla araçlarının ve gelişmiş yardım algoritmalarının karıştığı kazalara ilişkin üç düzineden fazla soruşturma başlattı. Sonuç olarak, ajans, sistemin 2016’dan bu yana 23 ölüme karıştığından şüpheleniyor. 2021’de Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB), NHTSA’yı otonom sürüş için daha katı düzenlemeler yapmaya çağırdı. Şirket araçlarında güvenlik sorunları ile sık sık gündeme geliyor.

Mcdodo hızlı şarj çözümleri Türkiye’de satışa sunuldu! Hızlı şarj adaptörü ve USB kablolar!