Tesla meydana gelen ölümcül kaza ile uğraşıyor

Tesla meydana gelen ölümcül kaza ile uğraşıyor

Bir Tesla sahibi, ABD’de kısmen otomatik sürüş sistemi kullanan birine karşı açılan dava ile karşı karşıya. İşte detaylar.

Davalı Kevin George Aziz Riad, 2019 yılında bir California kavşağında kırmızı ışıkta geçtiğinde ve bir Honda Civic’e çarptığında bir Model S kullanıyordu. Sonunda Civic’in iki yolcusu öldü.

Kaliforniya savcıları, geçen yıl Ekim ayında Riad’a karşı iki dava açtı. Mahkeme belgelerinde  Tesla Otopilot hakkında hiç bahsedilmemesi şüpheli bulundu. Bunun üzerinde olayı araştıran Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), yakın zamanda yaptığı aöıklama ile kaza anında otopilotun açık olduğunu doğruladı.

NHTSA, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında meydana gelen ve 17 kişinin ölümüne neden olan 11 kazanın ardından Tesla’nın sürücü yardım sistemine resmi olarak bir soruşturma açtı. Ardından da  başka Tesla araçlarınun kaza türleri araştırılmaya başlandı.

Tesla meydana gelen ölümcül kaza ile uğraşıyor

Bu dava otonom teknolojisini içeren suçlamalarla karşı karşıya kalınan ilk dava. Ancak ABD’de otomatik sürüş sistemini kullanarak kaza yapan ilk olay değil. 2020’de, şirketin otonom test aracı Arizona’da bir yayaya çarpıp öldürdükten sonra bir Uber sürücüsü ihmalkarlık yüzünden cinayetle suçlandı. Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Uber’in teknolojisi kurbanı kazadan beş saniyeden fazla bir süre önce tespit etti ancak onu bir yaya olarak tanımlayamadı. Sürücü dikkatli olsaydı kazadan kurtulabilirdi. Tüm bu davalar otopilot hakkında soru işaretleri oluşturmaya başladı.

Bazı Xiaomi cihazlarda büyük problemler yaşanıyor: Kullanıcıların canı sıkkın