Diablo 4’te zindan hatası geri döndü

123 25

Diablo 4’ün 1.1.1 güncellemesi geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Bu güncellemeyle birlikte karakter sınıfları güçlendiriliyor, fakat görünüşe göre oyundaki zindan hatası da yeniden hortlamış durumda.

Blizzard, 1.1 güncellemesiyle oldukça tepki çekmişti. Bazı kullanıcılar Diablo 4‘ü bırakırken, yapımın Metacritic’teki oyuncu puanları da dibe çakılmıştı. 1. sezonu içeren 1.1 güncellemesi karakter sınıflarını zayıflatmıştı. Blizzard bu durumu 1.1.1 yamasıyla çözdü diyebiliriz. Karakterlere yapılan nerf’i yani güç düşürmeyi tersine çevirdi. Karakter sınıfları yeniden güçlendirildi (Buff geldi). Oyuncular genel olarak 1.1.1 yamasından memnun, fakat yeni yazılım paketiyle birlikte daha önce şikayet edilen zindan problemi yeniden ortaya çıktı.

diablo 4

Diablo 4’te oyunun ilk çıktığı dönemde bazı oyuncular kabus ya orijinal adıyla Nightmare zindanlarının bitmemesi sorunuyla karşı karşıya gelmişti. Kabus zindanında mahkumları kurtar, tüm düşmanları temizle, anahtarı bul boss’u öldür vs… tarzı tüm görevleri bitirdikten sonra karakter koruma kalkanına alınır ve ekranda ödüller belirir. Zindanlar bu şekilde bitiyor. Fakat bahsettiğimiz zindan hatasında oyuncu tüm görevleri bitirip, düşmanları öldürmüş olsa bile hiçbir şey olmuyor. Zindan bitmiyor, karakter de boş boş duruyor.

Reddit, NeoGAF, Blizzard forumları gibi yerlerde konuyla ilgili şikayetler var. Geliştirici ekipten zindan hatasıyla ilgili açıklama gelmedi, fakat yeni bir güncellemenin yolda olduğu onaylandı. Büyük ihtimal Blizzard, problemi yeni güncellemede çözecektir.

Bu arada ilginç bir durum daha var. Diablo 4’ün 1.1.1 güncellemesinden sonra kabus zindanlarında (Yüksek seviyede olanlarda) unique eşyaların düşme oranı daha da artmış görünüyor. Çünkü tek zindanda 2 tane hatta 4 tane unique eşya düşürdüğünü söyleyen, ekran görüntülerini paylaşan oyuncular var.

Yakıt fiyatları elektrikli araç satışlarını artırıyor