Apple microLED ekranı iPhone’da ve Apple Car’da kullanmayı planlıyor

123 24

Tayvanlı araştırma şirketi TrendForce yeni bir rapor paylaştı. Bu rapor Apple’ın yıllardır üzerinde çalıştığı microLED ekranla ilgili planlarını ortaya çıkardı. İşte detaylar…

TrendForce’a göre teknoloji devi, microLED’i iPhone, Vision Pro, Apple Car dahil olmak üzere geniş ürün yelpazesinde kullanmak istiyor. Hatta şirket bu planlanını microLED ekranın ilk üretim faaliyetinden itibaren uygulamak istiyor. TrendForce bununla birlikte ilk microLED ekranın 2026’da Apple Watch Ultra ile sunulacağını yeniden tekrarladı. Raporda tedarik zincirindeki ayarlamaların henüz bitmediği ve bu yüzden microLED’in 2025’ten 2026’ya ertelendiği vurgulanıyor.

Mark Gurman, Ocak ayında paylaştığı yazısında microLED’in Apple Watch Ultra’dan sonra iPhone, iPad ve Mac’lere geleceğini söylemişti. Gurman, şirketin tüm ürünlerinde microLED’i kullanmak istediğini, ancak bu ekran teknolojisinin erken aşamadaki karışıklığı nedeniyle Mac’e gelmesinin 10 yılı bulabileceğini ileri sürmüştü. DigiTimes, Nikkei Asia ve The Information’dan gelen raporlar da Gurman’ın dediklerini dolaylı olarak onayladı.

apple

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan bir iddiada ise Apple’ın microLED’de istediği standarta ulaşamadığı ve üretim maliyeti problemlerinin de olduğu belirtildi.

Teknoloji devi son 10 yıl içinde microLED’i geliştirmek için 1 milyar dolardan fazla yatırım yaptı. Cupertino’lu şirket microLED sayesinde hem Samsung’a olan bağımlılığını azaltmak hem de ekran paneli üretiminde kontrol sağlamak istiyor. microLED teknolojisi yüksek enerji verimliliğine, daha uzun kullanım ömrüne ve daha az ekran yanması riskine sahip. Ayrıca bu teknoloji daha iyi renkler, tepki süresi sağlıyor.

2023’ün en ilginç şikayetleri