Tesla fiyatları zamlandı!

Tesla, beş yıl sonra Yarı kamyon rezervasyonları almaya başladı

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden biri olan Tesla, bir süredir aklında olan şeyi hayata geçirdi ve araçlarının tamamına zam yaptı.

Tesla fiyatları zamlandı! Enflasyon, sadece ülkemizin değil bütün dünyanın problemi olmaya devam ediyor. Fiyatı her geçen gün artan ürünlerin başında ise otomobiller geliyor. Sektörün genelinde var olan çip sıkıntısının üzerine bir de elektrikli araçlara has lityum benzeri minerallerin fiyatlarındaki sansasyonel artış eklenince, haliyle elektrikli araçların fiyatlarında artış da kaçınılmaz oluyor.

Tesla inceleme altına

Söz konusu duruma bir süredir dikkat çeken Elon Musk, enflasyona vurgu yaptığı konuşmalarında elektrikli araçlara yakın zamanda zam gelebileceği yönünde uyarılarda bulunmuştu. Elon Musk’ın CEO’su olduğu Tesla ise, Nisan ayında yaptığı zammı yeterli görmemiş olacak ki bugün itibariyle neredeyse tüm modellerin fiyatlarında bir kez daha güncellemeye gitti.

Tesla inceleme altına

Tesla fiyatları zamlandı!

Şirket tarafından açıklanan yeni fiyatlara göre en yüksek zammı, Tesla Model X AWD Uzun Menzilli model aldı. Buna göre araç düne kadar 114.990 dolardan satılırken, bugünden itibarense 120.990 dolardan satılacak. Aradaki fark ise tam 6.000 dolar olarak gerçekleşti.

Tesla, 130.000 aracını geri alıyor!

Tesla’nın en çok tutulan modellerinden biri olan Tesla Model S AWD Uzun Menzil de 5.000 dolar zamlanırken, bu aracın güncel satış fiyatı ise an itibariyle 104.990 dolara yükseldi. Tesla’nın en uygun fiyatlı modeli konumunda olan Tesla Model 3 ise, 54.490 dolardan 57.990 dolara çıktı ancak yeni fiyatı da bu modeli en uygun fiyatlı Tesla modeli olmaktan vazgeçiremedi.

Galaxy Buds Pro 2 tasarımı kesinleşti