Tesla araçları çevresindeki insanlarla konuşacak

Tesla araçları

Tesla araçları gün geçtikçe daha farklı özellikler kazanmaya başlıyor. Özellikle de yapay zekanın geliştiği şu son dönemlerde Tesla, kendisinden beklenenin de üzerine çıktı. İşte tesla arabaları ile ilgili önemli haberimizin detayları.

Tesla şirketi yapay zekayı ağırlıklı olarak otonom sürüş için kullanıyor. Bu alanda Apple gibi şirketlerle bile rekabet halinde olan Tesla, etraftaki araçları görebilecek ve ona göre manevra alacak araçlar geliştiriyor. Son olarak şirket hava durumu gibi konularda da sürücülere bildirimde bulunabilecek sinir sistemlerine sahip oldu.

Tesla araçları konuşma özelliği kazanıyor

Bundan iki yıl kadar önce yapay zeka takımını yönetmesi için Andrej Karpathy işe alındı. Onun yaptığı çalışmalar sonuç verdi ve şirket araçlara farklı özellikler getirdi. Bunlardan bir tanesi de Tesla araçlarının konuşma özelliği oldu.

Tesla araçları konusuyor

Tesla CEO’su Elon Musk tarafından paylaşılan bir tweet herkesi şaşırttı. Bir Tesla arabası yolda ilerlerken çevresindeki insanlara birşeyler söyledi. Karşıdan karşıya geçen birisine Tesla arabası, “ordan bakıp durma, atla” dedi. Bu video gerçekten de ürkütücüydü. Ancak bir o kadar da Tesla kullanıcılarını heyecanlandırdı.

Tesla araçlarının giderek daha fazla özellik kazanması, kullanıcıların elektrikli araçlara olan ilgisini arttırıyor. Son olarak geliştirilen bu özellik, ilgiyi daha da fazla arttıracak gibi görünüyor. Sizce Tesla arabaları ile ilgili yapılan bu değişiklikler elektrikli araçlara olan ilgiyi arttırabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Tesla 500 bin dolar ödül dağıtıyor