Tesla Cybertruck prototip hali ile yollarda!

ss

Elektrikli otomotiv devi Tesla, yeni modeli Cybertruck’ın üzerinde çalışmaya devam ediyor. İşte aracın son görünümü.

Tesla Cybertruck prototip hali ile yollarda! Elektrikli otomobil devrimi sanıldığından çok daha hızlı bir şekilde ilerliyor. Bu gelişimin arkasındaki en önemli ismin ise Tesla olduğu tartışılmaz bir gerçek. 2003 yılında Martin Eberhard ve Marc Tarpennig tarafından kurulan, elektrikli otomobil seri üretimine ise 2008 yılından itibaren geçen Tesla, bugüne kadar milyonlarca araç satışı gerçekleştirdi. Ancak Tesla’nın büyüklüğü, sattığı araç sayısından bağımsız bir konu. Nitekim şirketin en önemli yönü, elektrikli otomotiv sektörüne yön veren teknolojik yenilikleridir.

Tesla Cybertruck

İşte uzun bir süredir üzerinde çalışılan Cybertruck modeli de bu yeniliklerin zirve yaptığı bir araç olarak karşımıza çıkacak. Adının ilk defa anılmasının üzerinden neredeyse 5 sene geçen Tesla Cybertruck, bir kez daha prototip modeliyle karşımıza çıktı. Büyük ölçüde ilk tasarımını koruyan aracın, farklı olarak yan taraflarında üçgen tasarıma sahip aynalara kavuştuğu ve ön ızgarasında bir takım tasarımsal dokunuşlar aldığı görülüyor.

Elon Musk, Tesla Cybertruck'ın 2023'te satışa çıkacağını söyledi

Tesla Cybertruck prototip hali ile yollarda!

Aslında Elon Musk’ın ilk açıklamalarında, bu yan aynaların olmayacağının altı çizilmişti. Ancak Amerika yasaları yan aynası olmayan araçların trafiğe çıkışına izin vermediği için, bu dokunuş tercihten ziyade bir zorunluluk olarak gerçekleşti.

ss

Tabi şimdilerde akıllardaki en önemli soru, bu araç ne zaman satışa sunulacak? Elon Musk tarafından daha önce yapılan açıklamalara göz attığımız zaman, Cybertruck’ın ilk teslimlerinin 2023 yılının sonlarında yapılacağını ancak seri üretime geçilmesinin 2024 yılının ortalarını bulacağını anlıyoruz.

Yenilenebilir enerji dünyası bambaşka bir yere gidiyor!