Uygun fiyatlı Tesla için geri sayım devam ediyor

Tesla Cybertruck 2024'e kadar seri üretime girmeyecek

Elektrikli otomobil denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Tesla, bu defa başka bir stratejiyle karşımıza çıkacak.

Uygun fiyatlı Tesla için geri sayım devam ediyor. Tesla, 1 Mart’ta gerçekleştireceği Yatırımcı Günü etkinliğinde, şimdiye kadarki en ucuz elektrikli otomobilini tanıtabilir. Etkinlik, Teksas’taki tesislerinde gerçekleştirilecek ve şirketin Master Plan 3 adlı projesi açıklanacak. Bu projenin, Tesla’nın “Master Planlar” olarak adlandırılan uzun vadeli stratejilerinin bir sonraki bölümü olduğu belirtiliyor.

Tesla, ABD ve Avrupa'da EV fiyatlarını düşürdü

Tesla, önceden açıkladığı Master Plan 2’nin kilit unsurlarından biri olan Model 3 sedan otomobil ile üretimi ve satışları önemli ölçüde artırmayı hedeflemişti. Şimdiyse, yaklaşık 25 bin dolar fiyatla satılacak elektrikli otomobili piyasaya sürmeyi planlıyorlar. Bu otomobil, Model 3’ün bir kademe altında yer alacak.

Tesla Model 3'ü yeniden tasarlıyor

Uygun fiyatlı Tesla için geri sayım devam ediyor

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, daha önce yaptığı bir konuşmada, şirketin Cybertruck ve Semi çalışmalarını tamamlandığını ve artık Model 3 ve Model Y’nin yarı maliyetinde bir fiyata sahip, yeni nesil bir model üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bu otomobil, daha kompakt bir araç olacak ve yaklaşık 4.4 metre uzunluğunda bir hatchback olması bekleniyor.

Tesla, bir pil fabrikası inşa etmek için 3,6 milyar dolar harcayacak

Tesla’nın Çin ofisi, üç yıl önce küçültülmüş Model Y’yi andıran bir taslak çizim yayınlamıştı. Bu, kitle pazarı için üretilecek ucuz Tesla modelinin bir göstergesi olabilir. Ayrıca, aracın sadece Çin’de değil diğer pazarlarda da satışa sunulacağına yönelik bilgiler de var.

Tesla, Master Plan 3 projesiyle birlikte, şirketin gelecekteki planlarını, ürünlerini ve teknolojilerini yatırımcılarla paylaşacak. 1 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan Yatırımcı Günü etkinliği, şirketin açıklamalarıyla ve yeni çıkaracağı elektrikli otomobil hakkındaki detaylarla merakla bekleniyor.

240 W şarj desteği olan Realme GT3 için tarih verildi