Tesla çalışma koşulları korkunç düzeyde: İçerden aktardılar

Tesla mikroçip sorunu

Her ne kadar yapılan mucizevi işlerden bahsedilse bile kimse pek Tesla çalışma koşulları hakkında konuşmuyor. Peki otomotiv devi nasıl bir iş prensibi izliyor. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Otomotiv devleri içerisinde yer alan Tesla elektrikli araçlar konusunda yepyeni bir çığır açtı. Dizel ve benzinli otomobiller sektörde lider konumdaydı. Şimdi ise neredeyse tüm otomobil markaları elektrikli araç kullanmaya çalışıyor. Peki Tesla bunu nasıl başardı? İş koşullarına bakılırsa çalışanlar düzeni değiştirmeyi başardı.

Ortaya konulan her başarının mutlaka ağır bir bedeli vardır. Genellikle bu tür bedelleri çalışanlar öder. Her işte bazı zorluklar yer alıyor. Tesla ise bu zorlukları adeta arşa taşımış durumda. Mesela burada çalışan kişilerin sendika haklarının olmadığını söyleyerek başlayalım.

Tesla çalışma koşulları neler talep ediyor?

İçeriden aktarılan detaylara göre firma içerisinde sendika kurma veya buralara kayıt olmak kesinlikle yasak. Hatta sendika broşürleri bile dağıtılmıyor. Bu marka çatısı altında çalışıyorsanız her an kovulma tehlikesi var. Üstelik bunu neredeyse hiçbir şey söylemeden yapıyorlar.

Tesla çalışma koşulları

Musk insanları rastgele işten atmaya çalıştığı için bir ara çok fazla eleştiri aldı. Hatta bazıları sırf bu yüzden onun masasına pek yaklaşmamaya çalıştı. Ortada belki de hiçbir neden yokken insanları işten kovabiliyor. Bu durum aynı zamanda güvencesizlik yaratıyor.

Oda şeklinde otomobil üretimi yapılacak: Tesla ilginç bir patent aldı

Tesla şirketinde çalışma saatleri son derece ağır. Söylediklerine göre haftada yaklaşık olarak 70 saat çalışmak zorunda kalıyorlar. Ayrıca aşırı stresten dolayı kimileri nefes darlığı veya göğüs ağrısı yaşıyor. Tüm bunlara ek olarak şirket içerisindeki maaşlar diğer markalar ile kıyaslandığında düşük kalıyor. Peki siz Tesla çalışma koşulları hakkında ne düşünüyorsunuz?