Apple’dan otomotiv hamlesi: Tesla yöneticilerini işe alıyor

Apple Tesla yöneticilerini işe alıyor

Uzun bir süredir otomotiv üzerine çalıştığı bilinen Apple, Tesla yöneticilerini işe alıyor. Apple tarafından yapılan bu hamle, otomotiv sektörüne yöneldiği konusundaki algıyı güçlendirdi.

Apple; akıllı telefon konusunda eskisi kadar güçlü olamayınca daha çok diğer sektörlere yönelmeye başladı. Bunlar içerisinde Apple Card gibi son derece uç örnekler de bulmak mümkün. Ancak Apple’ın son hamlesi bambaşka bir sektörü işaret ediyor: Otomotiv

Otonom araçlara yönelecek olan Apple, Tesla Yöneticilerini işe alıyor

Apple, hangi alana yönelmek isterse; genellikle o alanda çalışan en iyi kişileri işe alır. Bunun bir benzeri de yakın zamanda yaşandı. Tesla’da elektrikli güç aktarımından sorumlu başkan yardımcısı Michael Schwekutsch, Apple şirketinde kıdemli mühendis olarak işe başladı.

Apple Tesla yöneticilerini işe alıyor yeni

Michael Schwekutsch, elbetteki rastgele seçilen bir isim değil. Tesla Roadster, BMW i8, Porsche 918 Spyder ve Fiat 500e gibi daha birçok aracın geliştirilmesinde bu isim kilit rol oynadı. Apple, son derece titiz bir çalışma ve anlaşma süreciyle bu ismi ekibine katmayı başardı.

Apple tarafından gerçekleştirilen projeler, yalnızca bunlarla sınırlı değil. Şirket şu anda Volkswagen gibi daha birçok araç şirketiyle irtibat halinde. Görünen o ki, Apple’ın yeni hedefi VR gözlükleri ve otonom araçlar. şirket VR alanında çalışan başka bir şirketi satın alma yoluyla bünyesine katmıştı. İlerleyen dönemlerde, şirketin hangi alana daha büyük bir ağırlık vereceği ise asıl merak konusu.

Sizce Apple, otonom araçlar konusunda yeterli başarıyı gösterebilecek mi? Yorumlarınızı heyecanla bekliyoruz.

Apple’da büyük deprem! Apple AirPower iptal edildi!