Apple iPad Pro 12.9, Geekbench’te teste tutuldu!

Apple iPad Pro 12.9, Geekbench'te teste tutuldu!

Apple’ın yeni M1 destekli Apple iPad Pro 11 (2021) ve 12.9 (2021) cihazları birkaç hafta içinde çıkacak. Ancak ilk Geekbench sonuçları çoktan çıktı ve oldukça etkileyici. Karşılaştırma, 16 GB RAM’e sahip bir iPad 12.9 Pro (2021) üzerinde yapıldı.

Tek çekirdek performansı iPhone 12 serisinin Apple A14 yonga seti ile karşılaştırılabilir, sonuçta aynı çekirdekleri kullanıyorlar. Bununla birlikte, M1 çok çekirdekli testte büyük bir fark yaratıyor. Android için mevcut en iyi yonga setleri, Apple’ın büyük bir liderliğe sahip olduğunu gösteriyor. Karşılaştırma için Intel Core i7-1185G7’li Surface 4 veya AMD Ryzen 7 5800U’lu HP ProBook x360 G8 gibi x86 destekli dizüstü bilgisayarları da dahil edildi (her ikisi de 15W sınıfındadır ancak daha yüksek TDP modlarına sahip).

Apple iPad Pro 12.9, Geekbench'te teste tutuldu!

Şirketin Apple iPad Pro ile başardığı şey oldukça etkileyici. Ve bildirildiğine göre yeni, daha güçlü bir yonga setinin (Apple M1X veya M2) seri üretimine başladı. Buna göre, TSMC’nin 5 nm düğümünün iyileştirilmiş bir sürümü üzerine inşa edilecek ve yinelemeli iyileştirmeler getirecek. Ancak daha da önemlisi yeni yonga seti daha yüksek çekirdek sayısına sahip olacak. Tam sayı henüz kesin değil, ancak Apple yakında Intel ve AMD’nin masaüstü sınıfı CPU’larına rakip olacak bir şeye sahip olabilir. Konuyla ilgili bilinenler sadece tahmin olarak kalmaktan ibaret. Ancak yakında daha fazla bilgi ve duyuru gelecektir.

Iron Man gerçek oldu: İngiltere Ruslara karşı yepyeni bir ordu kuruyor (Video)