Tesla araç üretimi konusunda rakiplerine fark atıyor

Tesla araç satışında rekora koşuyor: Hedefleri tutturabilecek mi?

İkinci çeyrekte pandemi kaynaklı kesintilerin ardından Tesla, geçtiğimiz çeyrekte üretim kapasitesini yeniden artırdı ve şirketin 1 Temmuz ile 30 Eylül arasında rekor sayıda teslimat yapmasına yol açtı.

Tesla araç üretimi konusunda rakiplerine fark atıyor. Şirket, dönem boyunca 365.923 elektrikli araç üretti. Bu, Tesla’nın 2021’in üçüncü çeyreğinde 237.823 otomobil ürettiği için yıllık üretimde yaklaşık %54’lük bir artışa işaret ediyor. Otomobil üreticisinin 258.580 araç ürettiği 2022’nin ikinci çeyreğine göre üretim de %41,5 arttı.

Tesla otomobillerinde kritik güvenlik hatası!

Tesla, 3. çeyrekte teslim edebildiği yaklaşık 20.000 araç daha üretti. Tesla yaptığı açıklamada, “Üretim hacimlerimiz artmaya devam ettikçe, bu yoğun lojistik haftalarda araç taşıma kapasitesini ve makul bir maliyetle güvence altına almak giderek daha zor hale geliyor.” dedi.

George Soros Tesla

Tesla araç üretimi konusunda rakiplerine fark atıyor

CEO Elon Musk geçen yıl Tesla’nın her çeyreğin sonunda teslimatlarda önemli bir artış gördüğünü belirtti. Bunun nedeni, kısa süre önce 1 milyonuncu arabasını inşa eden Şanghay Gigafactory’nin, her çeyreğin ilk yarısında Avrupa ve diğer ülkelere yönelik elektrikli otomobiller üretmesi, yani Musk’ın sözleriyle “sonra Çin’in uzak bölgeleri için otomobiller, ardından Çin’in yakın bölgeleri için otomobiller” üretmesidir.

Tesla inceleme altına

Tesla’nın ürettiği ve teslim ettiği otomobil sayısı 2022’nin ikinci çeyreğinde önemli ölçüde düştü. Çin’deki COVID-19 salgını nedeniyle Mart ayında Şanghay fabrikasındaki çalışmayı askıya almak zorunda kaldı.

Berlin ve Teksas’ta kısa süre önce açılan Gigafactory’ler şirketin üretim rakamlarını önemli ölçüde iyileştirmesine yardımcı olurken, tesiste üretim yeniden başladı. Şirket 19 Ekim’de üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladığında, üretim ve teslimatlardaki artışın Tesla’nın kârlılığı için ne anlama geldiği hakkında daha fazla şey öğreneceğiz.

World of Warcraft: Dragonflight kasım ayında geliyor