Panasonic ve Tesla batarya konusunda anlaştı!

Panasonic ve Tesla

Panasonic ve Tesla yeni nesil araçların bataryalarının üretimi konusunda el sıkıştı. Tesla’nın yeni partneri Panasonic oldu.

ABD merkezli ve yeni teknolojileriyle dikkat çeken otomobil üreticisi Tesla, şu sıralar dev fabrikasının inşa aşamasında. Firma bu süreçte Panasonic ile önemli bir anlaşmaya imza attı. Tesla, rakip firmaların tercih ettiği pil üreticileriyle anlaşmadı.

Panasonic ve Tesla işbirliği

Tesla, ABD’nin Nevada bölgesinde dünyanın en büyük otomobil fabrikalarından birini kuruyor. 2020 yılına yetişmesi beklenen fabrika, günde binlerce araç üretme kapasitesine sahip olacak. Ancak ne kadar araç üretilirse üretilsin, elektrikli araçların en önemli detayı içlerinde taşıdıkları pil. Firma bu konu için Panasonic ile el sıkıştı. Yapılan işbirliği bazı otoriteleri şaşırttı çünkü Tesla’nın LG veya Samsung gibi bir şirketle anlaşması bekleniyordu. Çünkü Volkswagen ve General Motors LG ile anlaşma sağladı.

Yapılan anlaşma ile birlikte Tesla’nın yeni fabrikası “Gigafactory” içerisinde Panasonic mühendisleri de pil üretecek. Yani aracın iki önemli parçası aynı fabrikada üretilip montajlanacak. Şimdilik 1.6 milyar dolara yapılan bu anlaşmanın 2020 yılına kadar 5 milyar doları bulması bekleniyor. Artık Tesla’nın ihtiyacı olan uzun menzil sunabilen bataryalar Panasonic tarafından üretilecek. Aslında bu ikili arasında ilk anlaşma değil. Panasonic zaten Tesla için pil tedarik etmişti ancak bu sefer yapılan anlaşma 2020 yılına kadar sürecek.

Panasonic başkanı Kazuhiro Tsuga tarafından yapılan açıklamaya göre bu gelişme iki firmanın da büyümesi için önemli bir fırsat. İkilinin önünde artık uzun bir süreç bulunuyor. Tesla’nın Gigafactory isimli üretim tesisi hakkındaki gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

iTunes Radio Apple Music kapsamına alındı!