Elon Musk, Şanghay’daki Dünya Yapay Zeka Konferansı’nda konuşacak

Elon Musk soruşturması

Dünya Yapay Zeka Konferansı (WAIC), 4-7 Temmuz 2024 tarihleri ​​arasında Şanghay’da gerçekleştirilecek. Konferansta Elon Musk’da konuşma yapacak.

Konferansın en çok beklenen önemli olaylarından biri, Tesla CEO’su Elon Musk’ın katılımı. Musk’ın açılış töreninde bir konuşma yapması bekleniyor, ancak şahsen mi yoksa video aracılığıyla mı katılacağı henüz belli değil. Musk, daha önce 2019’da şahsen ve 2021 ile 2022’de video mesajlarıyla WAIC’e katılmıştı.

Nisan 2024’te Çin’e yaptığı ve Pekin’de Çin Başbakanı Li Qiang ile görüştüğü son ziyaret, konferansa katılımına daha da fazla önem katıyor. Bu ziyaret sırasında Tesla’nın Tam Otonom Sürüş (FSD) yazılımı ve veri aktarım izinleri hakkında görüştüler. Başbakan Li Qiang’ın da WAIC’de bir konuşma yapması planlanıyor.

Elon Musk

Tesla, konferansta yenilikçi ürünlerini sergileyerek güçlü bir varlık gösterecek. Cybertruck, Tesla’nın son nesil insansı robotu Optimus Gen 2 ile birlikte sergilenecek. Bu gelişmiş robot, şirket içi tasarlanmış aktüatörler ve sensörler, 2-DoF aktüatörlü bir boyun ve selefine kıyasla %30 daha hızlı yürüme hızına sahip. İki Optimus robotu, Tesla’nın fabrikalarında halihazırda görevleri otonom olarak gerçekleştiriyor.

AB’nin EV Vergileri

Elon Musk’ın WAIC’deki konuşması, Avrupa Birliği’nin Çin elektrikli araç (EV) ithalatına ön vergiler koymasıyla aynı zamana denk geliyor. Çin’den Avrupa’ya en çok EV ihraç eden Tesla, ek %21 vergiyle karşı karşıya. Şirket, Komisyon’dan ayrı bir vergi oranı talep etti.

WAIC, yapay zeka gelişmeleri, robotik, otonom sistemler, büyük modeller, bilgi işlem gücü ve “AI+” uygulamalarını tartışmak üzere üst düzey bilim insanlarını, endüstri liderlerini ve hükümet yetkililerini bir araya getirecek. Musk, 2023 konferansında Çin’in yapay zekadaki hızlı ilerlemesini övdü ve yapay zekanın ve otonom sürüş teknolojilerinin dönüştürücü potansiyelini vurguladı.

Musk’ın katılımı ve Tesla’nın yenilikçi sunumlarıyla, Şanghay’daki Dünya Yapay Zeka Konferansı’nın heyecan verici ve merakla beklenen bir etkinlik olması bekleniyor.

Galaxy Buds 3 Pro’nun yeni görüntüleri ortaya çıktı