Marvel Iron Man’i yaratırken kimlerden esinlendi?

Marvel Iron Man'i yaratırken kimlerden esinlendi?

Tony Stark, Marvel Sinema Evrenindeki en büyük kişiliklerden biriydi, ancak Iron Man bile gerçek dünyadaki diğer büyük kişiliklerden ilham alınarak oluşturuldu. İşte bu insanların kim olduğu.

MCU şu anda film ve TV/streaming alanında en kapsamlı süper kahraman evreni ve her şey 2008’de Jon Favreau’nun Iron Man filmiyle başladı. Bu film sadece Robert Downey Jr.’ı Tony Stark olarak tanıtmakla kalmadı, aynı zamanda sonraki filmlerin tonunu da belirledi. MCU’yu başlatan kahraman olarak Iron Man, Marvel Avengers ve Infinity Saga’nın liderlerinden biri olmasının yanı sıra izleyicilerin de favorisi oldu.

Marvel Iron Man'i yaratırken kimlerden esinlendi?

Iron Man, kendi üçlemesinde rol almasına ek olarak, orijinal Avengers ekibini (Steve Rogers/Kaptan Amerika ile birlikte) dört büyük macerada yönetti, ancak Kaptan Amerika: İç Savaş’ta Kaptan Amerika ile ekibi parçalayan büyük bir çatışmaya karıştı. Iron Man’in MCU’daki zamanı Avengers: Endgame’de evreni kurtarmak için kendini feda ettikten sonra sona erdi, ancak bu bağlantılı evrendeki en önemli karakterlerden biri ve aynı zamanda en büyük ve en eşsiz kişiliklerden biri olmaya devam ediyor. Tony Stark, MCU’nun dehası, milyarderi, playboyu ve hayırseveriydi, tüm arkı boyunca egosunu ve içindeki şeytanları yenmek için mücadele etti, sonunda gerçek bir kahraman olarak öldü, ancak çizgi romanlarda bulunan Demir Adam ve MCU’dakinden ilham aldı.

Marvel Comics’in Iron Man’i Howard Hughes’a dayanıyordu, MCU’nun versiyonu ise Iron Man 2’de bir kamera hücresi görünümüne sahip olan Elon Musk’tan ilham aldı. Iron Man, Stan Lee, Larry Lieber, Don Heck ve Jack Kirby tarafından yaratıldı. Lee, Hughes’un “bir mucit, bir maceracı, bir multi-milyarder, bir hanımefendi ve nihayet bir kaçık” olduğu için “zamanımızın en renkli adamlarından biri” olduğunu açıkladı.

Uzaya fırlatılan roketler çevre üzerinde beklenmeyen etkiler yaratıyor