Televizyonların ek gümrük vergisi tamamen kaldırıldı

TV ek vergi

Birçok kişinin mağduriyet yaşadığı televizyonların ek gümrük vergisi ile ilgili sonunda önemli bir düzenleme yapıldı. Televizyonlar hakkında çıkarılan bu ek vergi, satışların artırılması için yapılmıştı. Ancak durum tam tersi oldu ve vergiler satışların daha da düşmesi ile sonuçlandı. İşte haberimizin detayları.

Televizyonlara uygulanan %10 değerindeki vergi, Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) listesinde yer alıyordu. Bu bile fiyatların yüksek oranlarda artışına neden oluyordu. Döviz kurunun yüksek oranda artması ile birlikte vergiler de televizyon almak isteyen vatandaşların vazgeçmesine neden oluyordu.

Televizyonların ek gümrük vergisi kararname ile kaldırıldı

Çıkartılan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile birlikte, ithalat konusunda bazı düzenlemeler yapıldı ve televizyonlardan alınan ek gümrük vergisinin tamamen kaldırılması sağlandı.

Tv ek vergi kaldirildi

Alınan kararlarda son derece ilginç bazı öneriler beraberinde geliyor. Örneğin ülkelerin az gelişmiş, gelişmekte ve gelişmiş ülke kategorisine göre vergilendirilmeleri öneriliyor. Bu öneriler şu an için sadece taslak boyutunda olup, ilerleyen dönemlerde küçük bir ihtimal de olsa yürürlüğe geçebilir.

Vergilendirmeden muaf olacaklar; Renkli televizyonlar, Tele projektörler, Video kayıt veya tekrar vermeye mahsus cihazla mücehhez olanlar, içinde resim tüpü olanlar, Sıvı kristal gösterge (LCD) teknoloji ekranı olanlar, plazma gösterge panel (PDP) teknoloji ekranı olanlar ve diğerleri.

Bu kararın televizyon satışlarını artırması bekleniyor. Sizce de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çıkarılan vergi affı kararı, satışların artışını sağlayabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Yurt dışı alışveriş için vergi muafiyeti kalktı!