Elektronik Ürünlere Zam Geliyor

elektronik esyalar zam

Yurt dışına oranla daha pahalıya almak zorunda kaldığımız İthal elektronik ürünleri gelecek olan vergi ile daha da pahalıya almak zorunda kalacağız.Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin açıklamalarına göre bir kaç ay içerisinde elektronik ürünlere  zam gelecek.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, elektrik, elektronik, tablet ve cep telefonlarındaki gümrük vergilerinin artacağını yani zam geleceğini söyledi. Önümüzdeki 1 ay içinde ilave gümrük vergilerinde özel tedbirler alınacak. Elektrik, elektronik, cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi ürünlerde ek vergi geliyor. Önümüzdeki 1-2 ay içinde çok önemli ürün gruplarının da ithalat anlamında Ekonomi Bakanlığı tarafından gümrük vergilerinde, ilave gümrük vergilerinde, anti damping soruşturmalarıyla özel tedbirlerle karşılaştığını göreceğiz.” açıklamalarına yer verdi.

 

vergi-zam

 

 

Dış ticaret yapan bir ülke başka ülkeye ihracat yaptığında karşı ülke malın ülkeye girişinde gümrük vergisi adında belli oranlarda ve mal çeşidine göre çeşitlenmiş para alınıyor.Bu nedenle zammın gerekçesi de  ihracat dengesini korumak olarak gösterdi.Çünkü Irak, Rusya ve Ukrayna’daki yaşanan kaos ortamından dolayı ihracatın yara alacağını ve yarayı bir nebze kapatmak adına böyle bir önlemin alındığını belirtti.Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi sözlerini “Bu yıl ihracatta Irak, Rusya ve Ukrayna’daki gelişmeler nedeniyle toplam 3.6 milyar dolarlık düşüş bekliyoruz. İhracatta parite kaynaklı olarak bu yıl etkisinin 12.6 milyar dolar olmasını bekliyoruz, ilk altı ayda 7.2 milyar dolarlık etki oldu. Bu yıl cari açık 38 milyar dolara inecek, GSYH’ya oranı yüzde 5’e yaklaşacak.” şeklinde devam etti.Ayrıca zam,kozmetik ürünleri de etkileyecek. Ek verginin kimya grubu ürünlerine yansıtılması için de çalıştıklarını belirtti.

Kısaca önümüzdeki bir kaç ay içinde ilave gümrük vergilerinde özel tedbirler alınacak. Elektrik, elektronik, cep telefonu ve tablet bilgisayarlar gibi ürünlerde fiyatlar artacak.Elektronik ürün almayı düşünüyor iseniz elinizi çabuk tutmakta fayda var.