Yurt dışı alışveriş için vergi muafiyeti kalktı!

Yurt dışı alışveriş

Yurt dışı alışveriş için vergi muafiyeti kalktı. Artık yurt dışından aldığınız her ürün için yüzde 20’ye varan vergi alınacak. İşte konuyla ilgili detaylar.

Yurt dışı alışveriş dönemi 2018’in sonlarına doğru çok zorlaştırılmıştı. Yurt dışından alışveriş için olan limit 22 Euro’ya çekilmiş ve bu ücretin üzerindeki ürünler için vergi alınmasına karar verilmişti. Ancak bugün 22 Euro’luk sınır da kaldırıldı. Yani artık tüm yurt dışından aldığınız ürünler için tutarı ne olursa olsun vergi ödeyeceksiniz.

Yurt dışı alışveriş için vergi muafiyeti kalktı!

Eğer alışveriş yaptığınız bölge Avrupa Birliği üyesi ise yüzde 18, eğer Avrupa Birliği üyesi değilse yüzde 20 vergi ödeyeceksiniz. Aliexpress gibi sitelerden yaptığınız tüm alışverişler için yüzde 20 vergi ödemeye mahkumsunuz.

Amazon kargonuzu evinizin içine kadar getirecek!

Örneğin; satın aldığınız ürün 100 TL ise yüzde 20 vergi ile 20 TL vergi ödeyeceksiniz. 1000 TL olan ürün için ise 200 TL gibi bir vergi ödemek zorundasınız. 15 gün içerisinde yürürlüğe girecek olan bu kanundan etkilenmemek için alışveriş yapmayı düşünüyorsanız şimdi tam sırası. Çünkü bu 15 gün içerisinde aldığınız ürünler için 22 Euro muafiyet geçerli olacak.

Yurt dışı alışveriş