Telegram WhatsApp sayesinde altın çağını yaşıyor

Telegram

Rusya merkezli mesajlaşma uygulaması Telegram Facebook’un aldığı WhatsApp kararından sonra altın çağını yaşamaya başladı. İşte konu ile ilgili detaylar.

Bilindiği üzere Facebook WhatsApp’ın kullanıcı sözleşmesini değiştirme kararı almıştı. Yapılan bu değişiklik ile WhatsApp’ın ulaşabileceği kullanıcı bilgilerini Facebook ve Facebook şirketleriyle paylaşması legal hale getirilmişti.

Tepkilere neden olan bu sözleşme şartları Avrupa ülkelerinde geri çekildi. Fakat Türkiye’nin de aralarında bulunduğu pek çok ülkede sözleşmenin geçerli olacağı belirtilmişti. Bu durum kullanıcıları alternatif mesajlaşma uygulamalarına yönlendirdi.

Bu alternatif mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi de Telegram oldu. Rusya merkezli mesajlaşma uygulaması kısa süre içerisinde büyük bir kullanıcı kitlesine erişmeyi başardı.

Telegram

Telegram WhatsApp sayesinde altın çağını yaşıyor

500 milyon aktif kullanıcı barajını geçen Telegram, şimdilerde ise 1 milyar aktif kullanıcıya ulaşmak için gün sayıyor.

Peki bu ani patlamanın nedeni ne? Hemen belirtelim. WhatsApp. Facebook’un direttiği bu sistem sayesinde Telegram büyük bir patlamaya imza attı. Sadece Türkiye değil, Hindistan gibi kalabalık nüfusa sahip ülkelerden de Telegram’a dev bir göç söz konusu.

Hal böyle olunca Telegram’ın kullanıcı sayısı da hızlı bir şekilde artıyor. Nitekim artmaya da devam edecek diyebiliriz. Çünkü Facebook sözleşmenin tarihini Mayıs’a ertelese de kullanıcıların tepkisi dinmiş değil. Kolay kolay da dineceğe benzemiyor. Elbette burada temel noktanın Facebook’un Türkiye’ye geri plana atması diyebiliriz. Yoksa Telegram da çok güvenilir bir uygulama sayılmaz.

Whatsapp Türkiye açıklamasında bulundu