Telegram kripto para yayınlıyor

telegram kripto

Facebook kendi kripto para birimini ABD yönetimine kabul ettiremedi ama Rus Telegram kripto para yayınlayarak kendi ekonomisini yartmaya hazır.

İki ay sonra piyasada olacak

Popüler dijital mesajlaşma yazılımı Telegram’ın geliştirdiği Gram isimli kripto para biriminin 31 Ekim tarihinde kullanıma açılması bekleniyor.

ICO olarak piyasaya sürülecek yeni kripto para birimi bir anlamda Telegram’ın ticari başarısına ortak olmak isteyenler için hisse sahibi olmak anlamına gelecek.

Şirket, 31 Ekim’de başlayacak bit satışlarından, 1.7 milyar dolar gelir bekliyor. Ardından bu kripto paranın hem dünya piyaslarında hem de Telegram içindeki uygulamlarda, alışverişlerde, para transferlerinde kullanılması bekleniyor.

Telegram’ın dünya çapında 200 milyondan fazla kullanıcı var ve piyasaya sürülecek Gram’ların, yine Telegram’ın geliştirip her kullanıcısına sunacağı dijital cüzdanlarda saklanması bekleniyor.

Öte yandan, Rusya’nın resmi para birimi zaten Dolar ve diğer para birimleri karşısında değer kaybediyor. Rusya’nın bir de dijital para birimleri nedeniyle Ruble’ye ilginin azalmasına izin verip vermeyeceği de soru işareti. Putin’in ve Rus hükumetinin dijital paralara sıcak bakmadığı da çok iyi biliniyor. Yani yukarıdan bir el, Telegram’ın geliştiricilerine, “o para çıkmayacak,” mesajı gönderebilir ve 31 Ekim’e kadar bu planlar devre dışı da kalabilir.

Instagram fenomeni kaza yaptı ama kimse inanmadı

telegram kripto