HTC Exodus 1s kripto para için özel telefon olacak

htc

Tayvanlı telefon üreticisi HTC, bir süredir “efsane” olan, kripto para ödemelerinde kullanılabilecek akıllı telefonu üreteceğini duyurdu. Yeni cihazın ismi ise HTC Exodus 1s olacak.

Firmanın amiral gemisi model olan Exodus’un bir varyasyonu olarak piyasaya sürülecek Exodus 1s modeli, BTC alt yapısında node olarak kullanılabilecek. Böylece telefon üzerinden yapılan BTC ödemeleri hızlı şekilde gerçekleşebilecek.

Madencilik mümkün değil

Ancak telefon üzerinde kripto para madencilik uygulamaları çalıştırılmayacak.

250-300 dolar aralığında fiyat etikesine sahip olacak telefon için 200 GB boyutundaki BTC dosyalarını yükleyebilmek için özel SD kart seçeneği olacak.

BTC işlemlerin gerçekleştirmek için gerekli olacak cüzdan uygulamalarını da yüksek hızlı özel SD kartlar üzerinden çalıştırmak mümkün olacak.

Telefonun, 2019’un üçüncü çeyreğinin sonunda piyasada olması bekleniyor. Telefonun işlemcisi, ekran detayları, hafızası gibi teknik özellikler hakkında da henüz bilgi verilmedi.

HTC’nin Decentralized Chief Officer’ı Phil Chen’ın yorumuna göre, HTC Exodus 1s gibi telefonların piyasada yaygınlaşmasıya, BTC alt yapısında iyileşme olacağı ve ödemelerin daha hızlı işlem göreceği de bekleniyor. Kripto para konusunda

John Wick için strateji oyunu geliyor