Telegram hackerların buluşma yeri haline geldi

Kripto para dolandırıcılığı Zero Day Initiative

Siber güvenlik şirketi Kaspersky tarafından yayınlanan son rapora göre Telegram hackerların başlıca buluşma noktası haline gelmiş durumda.

Popüler mesajlaşma uygulaması Telegram ilk çıktığı dönemde denetimden ve sansürden uzak, güvenli iletişimin adresi olarak lanse edilmişti. Birçok kullanıcı da uygulamaya bu amaçla yöneldi. Ancak zamanla uygulama evrim geçirdi ve insanların gizli saklı tutmak istedikleri aktiviteleri için tercih ettikleri bir uygulama haline geldi. Uygulamanın başlıca cazibe noktası olan anonimlik ve denetimsizlik vaadi, tahmin edebileceğiniz üzere suçluları da kendisine çekti. Nitekim yayınlanan son raporlar, Telegram’ın hackerların buluşma yeri haline geldiğini gösteriyor.

Telegram son güncellemesi, gerçek zamanlı mesaj çevirisi ekliyor

Siber güvenlik şirketi Kaspersky tarafından yayınlanan son rapora göre, uygulama siber suçluların buluşması ve birbirleriyle iletişim kurması için en çok tercih edilen platformlardan biri haline gelmiş durumda. Halihazırda bir hacker grubunda yer alan ya da suç kariyerini ilerletmiş olan hackerlar genelde dark web’de ya da gözlerden uzak forumlarda haberleşiyor olsa da özellikle bu alana yeni girmek için kendisine yol arayan yeni hackerların, iletişim kurabilecekleri diğer siber suçluları bulmak için Telegram gruplarında gezindiği söyleniyor.

Kaspersky’ye göre bugün bile uygulamaya girip ilgili grupları gezdiğinizde, bazı hackerlar tarafından ücretsiz olarak herkese açılan hack araçları bulabiliyorsunuz. Öte yandan yine aynı gruplarda, daha komplike hack araçları da düşük bir ücret karşılığında satın alınabiliyor. Öte yandan suçlular bununla da kalmıyor ve uygulamayı, yasa dışı yollardan elde ettikleri verileri satmak için de kullanıyor.

vivo X Flip’in tanıtım görselleri yayınlandı