Teknoloji Asgari Ücreti Belirler!

asgari ücret

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık: “Türkiye yeni sıçrama yapmak zorundaki 2023 hedeflerini yakalayabilsin, dünyada rekabet ettiği ülkelerle rekabetini sürdürebilsin.

Bunun başka bir yolu yok” şeklinde konuştu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK Ufuk 2020 Sanayi Kurultayı’na katıldı.

ATO Congresium’da gerçekleştirilen kurultayın açılış konuşmasını yapan Bakan Işık; “Türkiye’nin özellikle yüksek gelir düzeyine ulaşması için hedeflerimizi belirledik ve bunları toplumla 2023 hedefleri diye paylaştık.

12 bin 500 doların üzerine çıkarsak yüksek gelirli ülkeler arasına girmiş olacağız. Artık dijital çağdayız, hiçbir şey eskisi gibi değil.

Artık sosyal ilişkilerin bile teknoloji ile değiştiği bir çağdayız” dedi. İnternetin kesilmesi elektriklerin kesilmesinden daha çok fazla tepkiye sebep oluyor diyen Bakan Işık; “Keşke Türkiye böyle bir dünyaya, çağa 1970’lerden itibaren alt yapısını güçlendirerek gelmiş olsaydı.

asgari ücret

Ama zararın neresinden dönersen kardır. 2002 yılından bu yana Türkiye’nin yüksek gelirli ülkesi olması için ve katma değeri yüksek ürünler üretmesi için gece gündüz çalışıyoruz.

Türkiye’nin bugün için kesinlikle bir başarı var, ancak bundan ileriye gitmek için de yeni bir sıçramaya ihtiyacımız çok açık ve net.

Türkiye yeni sıçramaya yapmak zorundaki 2023 hedeflerini yakalayabilsin. Dünyada rekabet ettiği ülkelerle rekabetini sürdürebilsin. Bunun başka bir yolu yok” açıklamasında bulundu.

Fonkraft Modüler Akıllı Telefon Projesi Rafa Kalktı