Teknoloji bakanı yerli ilaç konusunda net konuştu!

Teknoloji bakanı yerli ilaç teknolojisi

Bütün dünyanın gündeminin koronavirüs olduğu şu son günlerde Teknoloji Bakanı yerli ilaç ile ilgili net konuştu. Sözleri, son derece önemliydi.

Şimdilerde virüs salgını dünyanın neredeyse her yerine yayıldı ve Teknoloji Bakanı yerli ilaç ile ilgili kesin tarihler verdi. Şu anda salgının bulunmadığı tek kıta Antartika ve orada da insan yaşamadığı biliniyor. Dünya genelinde 4 milyona yakın insanın virüs salgınına yakalandığı da gelen veriler arasında. Tam da böyle karamsar bir ortamda Teknoloji Bakanı herkese umut olabilecek açıklamalar yaptı.

Teknoloji Bakanı salgın çalışmaları hakkında bilgilendirdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamalarda virüse bilinenin aksine hazırlıklı yakalandıklarını söyledi. Henüz virüs Türkiye’ye ulaşmadan önce aşı ve ilaç gibi çalışmaları devam ettirdiklerini ifade etti. Ayrıca Türkiye’nin aşı ve ilaç çalışmalarında çok ileri seviyeye ulaştığını da belirtti.

Teknoloji bakanı yerli ilaç

Son günlerde aşı ve ilaç çalışmaları hakkında neredeyse her ülkeden bir açıklama yapılıyor. İtalya aşı bulduğunu iddia ederken, İran kesin tedavi elde ettiklerini belirtti. Devletler güçlü olduklarını göstermek için aşı ve ilaç gibi sistemlere sahip olduklarını özellikle belirtiyor. Ancak gerçekte bu aşı ve ilaç tedavileri sadece sınırlı kişilerde işe yarıyor. Teknoloji Bakanlığı tarafından iddia edildiğine göre geliştirilen ilaç, bütün hastalara etki edebiliyor.

Fahrettin Koca maske hakkında çok önemli açıklama yaptı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Haziran ayında yerli kaynaklarla sentez ilaç alanında önemli bir müjdemiz olacak” ifadelerine yer vererek kesin bir tarih belirtti. Özellikle de 446 adet projenin devam ettirildiğini söyledi. Onun yaptığı açıklamalara göre Türkiye’de ilaç bulunma aşaması çok ileri seviyelere ulaştı. Sizce ilaç gerçekten de Haziran ayında hazır olur mu? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.