İçme suyu sorunu için yeni yöntem: Güneş enerjisi!

Türkiye en kurak zamanlarını

Dünyanın genelinde görülen içme suyu sorunu, çözüme hiç olmadığı kadar yakın. Özellikle de Afrika’da görülen problem, tüm Dünyaya yayılıyor. İşte yeni yöntem ile ilgili tüm detaylar.

Dünya’nın yaklaşık yüzde 70’i sularla kaplı olmasına rağmen bunun çok ciddi bir bölümü kullanılamıyor ve içme suyu sorunu ortaya çıkıyor. Tuzlu olması nedeniyle henüz kullanıma pek uygun olmayan bu sular, yeni bir teknoloji ile kullanılacak. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre yaklaşık 2 milyar insan, bu sistemle birlikte temiz suya kavuşacak.

İçme suları güneş enerjisi ile sağlanacak

Bilim insanları ise tuzlu suyu içilebilir suya dönüştürmek için yeni yöntemler denemeye devam ediyor. Bu yöntemler, insanların büyük bir bölümüne su sağlayabilir. Avustralya ve Çin’deki bilim insanlarından oluşan bir ekip, tuzlu suyu arıtmak için yeni bir sistem geliştirdi.

İçme suyu sorunu

Normal şartlarda tuzlu suyu arıtmak için ısı ya da elektriğe ihtiyaç duyulur. Ancak bu yeni sistem ile birlikte artık bu yöntemlere hiçbir ihtiyaç olmayacak gibi görünüyor. 1 kilogram metal malzeme başına 150 litre temiz içme suyu sağlanabilen bu yöntem; güneş enerjisi ile sağlanacak. Böylece içme suları çok daha kolay bir şekilde elde edilebilecek.

WHO’nun resmi olarak önerdiği su saflığından bile daha temiz bir su olması amaçlanan yeni yöntem sayesinde, susuz hiç kimsenin kalmaması amaçlanıyor. Sizce bu yeni yöntem gerçekten de susuzluk problemini bitirebilecek mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.