Sony Honda ortaklığının ilk otomobili tanıtılıyor, biri araçta PS5 mi var dedi?

honda accord

Otomobil dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Honda ile teknoloji devi Sony’nin ortaklığı çok ses getirmişti. Şimdi bu ortaklığın ilk meyveleri kendini göstermeye başladı.

Sony Honda ortaklığının ilk otomobili tanıtılıyor, biri araçta PS5 mi var dedi? Japon otomotiv devi Honda, sektörün ileri gelenlerinden biri. Özellikle Civic modeliyle tüm dünyada yaygın bir kullanım ağı kuran ve sağlamlığın sembolü olarak kabul edilen Japon otomobil devi, bu yılın başlarında bir diğer Japonya merkezli şirket olan Sony ile yeni bir ortaklık tesis ettiğini duyurmuştu.

honda accord 1

Sony Honda Mobility (SHM) adı verilen bu girişimde hisseler tam yarı yarıya pay edilirken, ortaklığın amacı ise yeni bir otomobil markası çatısı altında yeni araçlar geliştirmekti. İşte daha ilk açıklamasından itibaren otomobil tutkunlarını heyecanlandırmayı başaran bu girişim 4 Ocak 2023 tarihinde ilk otomobil modelini tanıtacak.

Honda City 2020

Sony Honda ortaklığının ilk otomobili tanıtılıyor, biri araçta PS5 mi var dedi?

Şirketin kuruluş tarihi ile lansman tarihi arasında geçen süreye baktığımızda, bu yeni otomobili çok kısa bir süre içerisinde yollarda görebileceğimizi düşünebiliriz ancak maalesef gerçek öyle değil. Eğer iddialar doğruysa, yeni otomobil seri üretime geçmesi ve ilk siparişlerin alınması 2025 yılını bulacak.

honda prologue suv 5

Öte yandan, SHM tarafından yapılan bu açıklamanın hemen arkasından sızıntılar da yağmaya başladı. Gelen ilk bilgilere göre, bu aracın ön konsolunda bir PlayStation 5 bulunacak. Tabi entegre bir konsolla gelen aracın büyük ekranlara sahip olması da son derece normal olacaktır. Tüm bu bilgiler şimdilik birer iddiadan ibaret. Gerçekleri ise ancak 4 Ocak’ta öğrenebileceğiz.

Pasaj’da çevresel, sosyal ve dijital kapsayıcılık artıyor