Tecno Camon 16 inceleme: Çift ışıklı 16MP selfie kamerası var!

#İŞBİRLİĞİ

Tecno Camon 16 akıllı telefon ile karşınızdayız. Ülkemizde üretilen bu cihaz, özellikle ikili flash ışık sistemine sahip selfie kamerasıyla dikkat çekiyor.

Ürün, Saf Mavi, Bulut Beyazı ve Pus Grisi olmak üzere üç farklı renk seçeneğine sahip. Bize, deneyimleyebilmemiz için gri rengi geldi.

9.2mm kalınlıktaki telefon, yanlardan yumuşatılmış hatlara sahip. Çoğu kez tek elde kullanımı zor, ama bunu daha mümkün kılmak için tek elde kullanım modu da bulunuyor.

Ürünün tasarım detaylarına baktığımızda, arka tarafta konumlandırılan dörtlü kamera sisteminin neredeyse çıkıntısız ve göze hoş gelen bir dizilimle hazırlandığını söyleyebiliriz.

Hemen alt kısımda da parmak izi okuyucu konumlandırılmış. Pek çok kullanıcının artık ekrana yedirilmiş ya da sağ yan taraftaki güç tuşuna yedirilmiş parmak izi okuyucu sensörü daha rahat kullanabildiğini belirtelim.

Telefonun pürüzsüz bir arka yüzeyi var. Tabii daha sağlam ve temiz kullanabilmek için kutuda gelen şeffaf koruyucu kılıfı kullanabilirsiniz. Ayrıca, demonte olarak bir de ekran koruyucu film var.

Cihazın alt kısmına baktığımızda, 3.5 mm kulaklık girişini görüyoruz, ki aynı zamanda kutuda bir kablolu kulaklık da mevcut. Ayrıca üründe Type-C girişine yer verilmemiş olması da dikkatimizden kaçmadı.

Tecno Camon 16 akıllı telefon: Çift ışıklı 16MP selfie kamerası var!Camon 16, 6.8 inç değerde bir ekrana sahip, ki bu gerçekten büyük bir ekran. Biraz üzücü olan ise, çözünürlük olarak 720*1640 seçeneğinin tercih edilmesi. Ekran boyutunu göz önüne alınca, bu değerin düşük kaldığını söylemeliyiz. Özellikle de video streaming servislerine aboneyseniz ve yüksek kalitede dizi ve filmler izlemek istiyorsanız, bu cihazda çok da beklentiniz olmamalı.

Öte yandan, dokunuşlara hızlı cevaplar verebilen ve özellikle iç mekân kullanımlarında iyi bir parlaklık düzeyi olan telefon, sosyal medya gezintileri ve e-kitap deneyimleri için yeterli performansa sahip. İsterseniz uzun süreli kullanımlarda göz konforu modunu da açabilir ve daha rahat deneyimler elde edebilirsiniz.

Tecno Camon 16, MediaTek Helio G70 işlemcisine sahip. Bunun yanında 6GB RAM ve 128GB depolama unsurları da var. Telefon, Android 10 işletim sistemine sahip. Android 11 olmasını tercih ederdik doğrusu. Yine de kullanımı kolay bir arayüzü ve ön yüklü olarak gelen pek çok oyun ve uygulaması var.

Cihaz, yaptığımız Geekbech 5 testinde tek çekirdekte 376, çift çekirdekte de 1316 puan elde etti. Çok da yüksek değil. Oyun tarafında ise, Call of Duty Mobile gibi güçlü bir oyunu, akıcı detaylarla oynayabildik. Uzun süreli deneyimlerde de cihazda aşırı ısınma faktörüyle karşılaşmadık.

Telefonun arka tarafında yapay zekâ destekli dörtlü kamera sistemi bulunuyor: 48+2+2+2MP. Yani ana kameranın yanında derinlik sensörümüz, makro kameramız ve yapay zekâlı lensimiz de var.

48MP ana kamera, fotoğraf ve video tarafında, güzel detaylar sunabiliyor, ki buna gece çekimleri de dahil. Çekim detaylarına bakıldığında, 2K video, ağır çekim video, bokeh’li video gibi çekim modları var. Örneğin, bokehli videoda çekim yaparken, olabildiğince sabit kalmalısınız. Arka plandaki detayların hareketli olup olmaması önemli değil. Genellikle güzel sonuçlar alıyorsunuz, ama bu mod, 720p çözünürlükte çalışıyor.

Ön tarafta ise, 16MP selfie kameramız var, ki yanında iki tane de ışık bulunuyor. Bu sayede, düşük ışık koşullarında dahi selfie’ler çekebilir, görüntülü görüşmeler gerçekleştirebilir ya da VLOG’lar hazırlayabilirsiniz. Örneğin bir gece vakti, konserden çıktınız ve sıcağı sıcağına deneyimlerinizi arkadaşlarınızla paylaşmak istiyorsunuz. İşte bu gibi durumlarda, aydınlatma faktörü gerçekten çok önemli.

Tabii selfie kamera, fotoğrafçılık tarafında da net detaylar sunuyor. Özellikle de iyi ışıklı ortamlarda. Video çekim kabiliyetlerine baktığımızda, 2K video çekim özelliği ve bokehli video özelliğinin ön kamerada da olduğunu görüyoruz.

Tecno Camon 16, 5000mAh pille geliyor. Bu, gündelik kullanımda tek şarj ile 2 gün, yoğun kullanımda da tek şarj ile 1 günü çıkarabileceğiniz anlamını taşıyor. Ürün, 18w hızlı şarj desteği de sunuyor, ancak bunun için ayrıca satın alım yapmanız gerektiğini belirtelim.

Toparlamak gerekirse Camon 16, ülkemizde üretilen akıllı telefonlardan bir tanesi. Büyük bir ekrana ve güçlü bir pile sahip. En dikkat çekici tarafı ise, çift aydınlatma sistemine sahip 16MP selfie kamerası.

Daha güncel bir Android sürümü, Type-C bağlantısı ve kutuda gelen hızlı şarj desteği gibi özellikleri olsaydı, daha ilgi çekici bir ürün olabilirdi.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Redmi Note 10S: 4’lü kamera sistemi, 5000mAh pil